Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Binnen zes weken doelbedrag campagne gehaald

Campagne Grootste Zaadbank van Nederland succesvol

Zes weken geleden lanceerde Bionext 'De Grootste Zaadbank van Nederland'. Met deze campagne mobiliseerde de biologische sector het Nederlandse publiek om hen te wijzen op het gevaar van patenten op natuurlijke eigenschappen van planten. Om de campagne en lobby samen met andere Europese partners te voeren was voor deze fase 50.000 euro nodig. Via crowdfunding is het gelukt om dit bedrag binnen zes weken binnen te halen door de inzet van 2700 filiaalhouders, honderd verkooppunten, vele medepartners en donateurs. Filiaalhouders zijn nu in het bezit van 55.000 zadenzakjes van bedreigde groenten om in hun vriezer onder te laten duiken of om uit te zaaien.
 


Campagne gaat door: noodzaak blijft
De campagne degrootstezaadbank.nl gaat gewoon door. Bavo van den Idsert, directeur Bionext: “Ons politieke doel is immers nog niet bereikt. Wij zijn pas tevreden als er in Europa geen patenten meer worden verleend op natuurlijke eigenschappen van planten. Daarom blijft Bionext samen met de biologische sector actie voeren om onze zaden te bevrijden van octrooien.” Bionext gaat verder met nieuwe acties om de maatschappelijke druk op de Europese politiek en het Europees Octrooi Bureau hoog te houden. Daar blijft geld voor nodig om campagnes in Nederland te houden en in andere EU-lidstaten te stimuleren, bezwaarprocedures te blijven voeren en te lobbyen bij het Europees Octrooi Bureau.

Meer informatie: www.degrootstezaadbank.nl
Publicatiedatum: