Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Verpakking inmiddels voorzien van binnenzak"

Foodwatch vindt minerale oliën in Alnatura havermout

"De biologische havermout van Alnatura bevat volgens een laboratoriumtest verdacht veel kankerverwekkende minerale oliën", dit meldt consumentenorganisatie Foodwatch. De waargenomen concentratie van aromatische minerale oliën bedroeg 0,4 mg per kilogram. Foodwatch heeft er bij Alnatura op aangedrongen om het product uit de schappen te halen, aangezien volgens Foodwatch vooral kinderen een bijzonder risico lopen.

Alnatura heeft als volgt gereageerd op de laboratoriumresultaten: "Overal worden tegenwoordig minerale oliën in gebruikt: als brandstof voor auto's, maar ook in drukinkten. Ze worden zodanig veel gebruikt dat er in de praktijk overal heel geringe sporen van aangetroffen kunnen worden. Experts spreken van een milieu-achtergrond-niveau. Ook in voedsel kunnen deze geringe sporen niet altijd helemaal vermeden worden, ondanks alle zorg die we besteden in de teelt en de productie. Een typische oorzaak van de sporen in levensmiddelen is dat ze verpakt worden in verpakkingsmaterialen die bedrukt zijn met inkt op basis van minerale oliën. Wij kiezen er dan ook bewust voor om alle Alnatura-producten uitsluitend te bedrukken met inkt die vrij is van minerale olie. We hebben inmiddels ingegrepen door de havermout in een binnenzak te verpakken die gemaakt is van speciaal papier met oliebarrière."

Bron: BioHandel-online

Publicatiedatum: