Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sterrenchef Niven Kunz investeert in Friet District

Haags patatje met allure

De beste friet van Nederland eet je sinds vandaag (7 juni 2016) bij Friet District in hartje Den Haag. Aldus sterrenchef Niven Kunz, die investeerde in deze snackbar met allure van Enzio van Vloten en Dennis Sterk, beiden afkomstig uit de bediening van Restaurant Niven.

"Mijn vriendin Virginie en ik hadden al een tijdje het idee om samen iets nieuws op te starten, iets laagdrempelig. Daarbij was het voor ons wel belangrijk dat het iets met groenten te maken had, omdat dat een heel belangrijke factor is in Restaurant Niven. Toen Enzio en Dennis naar me toe kwamen om te vertellen dat het voor hen tijd werd om iets anders te gaan doen, verder te gaan, zijn we gezamenlijk op dit idee gekomen; een frietzaak met allure met de oer-Hollandse biologische aardappel in de hoofdrol. In de schil gefrituurd, want dan blijft de smaak beter behouden."



Dat friet tegenwoordig weer bijzonder populair is, blijkt wel uit het feit dat in navolging van Niven ook sterrenchef Sergio Herman zich met het good old papatje gaat bezighouden; hij opent zijn eerste frietzaak over een aantal weken eveneens in Den Haag. Niet zo gek dus dat er momenteel wordt gesproken van frites couture.



Voor alle duidelijkheid: chef Niven staat vanaf vandaag dus niet zelf friet te bakken in de Haagse Prinsestraat. "Virginie heeft de hele inrichting en het design van het pand gedaan en ik heb me samen met Enzio en Dennis gebogen over de receptuur. En mijn Indische schoonouders hebben geholpen met de saté, dus stiekem is het bijna een soort familiebedrijf."

Naast de friet, zelfgemaakte sauzen en die saté kun je bij Friet District ook terecht voor hamburgers, curryworsten, kalfs-, garnalen- en kaaskroketten, milkshakes en ambachtelijk schepijs. Niet alle producten zijn biologisch. Niven is namelijk meer van 'logisch' dan van 'biologisch'. Hij kiest per product het ingrediënt dat er volgens hem het beste bij past. Soms is dit biologisch, soms niet. Het gaat er om dat hij de producent kent en vertrouwt.

De zaak is dagelijks geopend van 11:30 tot 21:00 uur.

Voor meer informatie:
 
Friet District
Prinsestraat 73
2513 CB Den Haag
www.frietdistrict.nl
Publicatiedatum: