Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landgoed Bleijendijk heeft nieuwe eigenaren

Anneke Teulings, de voormalig eigenaresse van Landgoed Bleijendijk in Vught heeft haar zoektocht succesvol afgerond door het stokje over te geven aan Karst Kooistra en Herma Winnemuller. Het paar heeft eind vorig jaar de intentie uitgesproken de doelstelling van mevrouw Teulings te respecteren en het landgoed verder te ontwikkelen.



Natuur- en stiltegebied Landgoed Bleijendijk, gelegen aan de Essche stroom, is bekend vanwege de activiteiten rondom bewustzijnsontwikkeling en de fenomenologische zienswijze op natuurbeheer. Op het landgoed geven de Montbéliarde koeien van Boerderij Bleijendijk sinds april 2015 voor biologische melk en de eerste biologische vleespakketten zijn reeds in de verkoop. Tuinderij de Guit, eveneens onderdeel van het landgoed, produceert op biologisch-dynamische wijze groenten voor Vught en omgeving.



In het sterrenbos wordt door Stichting Natuureducatie Bleijendijk door een groep vrijwilligers les gegeven aan schoolkinderen in het beleven van de natuur. Elk seizoen wordt er een nieuw programma uitgedragen, toegespitst op de leeftijd van de kinderen en de tijd van het jaar. Daarnaast helpen de kinderen een handje op het landgoed, bij de boeren of in het bos.

In deze nieuwe setting is het landgoed op zoek naar de passende ondernemer die in de monumentale, voormalige rundveehouderij een zorgboerderij kan starten, waarbij tevens de producten van het landgoed tot een gerecht worden verwerkt voor een kleine horecagelegenheid en als cateraar van de accommodaties en evenementen op het landgoed. Geïnteresseerden worden uitgedaagd een bedrijfsplan samen te stellen op basis van deze factsheet.



Tevens is er nog één woonhuis te koop in de woonkern van het landgoed voor mensen die zich actief met het landgoed willen verbinden.

Voor meer informatie: info@bleijendijk.nl, www.bleijendijk.nl
Publicatiedatum: