Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Koplopers in verantwoord eten bundelen krachten

Beebox en Willem&Drees fuseren

Beebox en Willem&Drees, koplopers op het gebied van vers, lokaal en biologisch eten, zijn voornemens om te gaan fuseren. Hiermee willen de bedrijven, die onder hun eigen merknamen blijven opereren, hun aanbod en dienstverlening vergroten en hun marktpositie versterken. De vraag naar gezond, en verantwoordelijk geproduceerd eten neemt toe. In de afgelopen jaren zijn daardoor meerdere bedrijven begonnen met het aanbieden van lekker en verantwoord eten. Het aanbod van verse producten, seizoensgebonden en direct van de boer, blijft echter versnipperd. Door de fusie ontstaat een sterke, nieuwe organisatie met de slagkracht om de transitie naar een duurzame voedselketen te versnellen.
 


Altijd en overal bezorgd

Willem&Drees en beebox zijn koplopers op het gebied van biologisch en verantwoord eten online: beebox met biologische maaltijdboxen en Willem&Drees met lekker en verantwoord eten, vers van de boer. Met de fusie vergroten de partijen hun aanbod en dienstverlening en versterken ze hun marktpositie. Hun gezamenlijke assortiment wordt via meerdere kanalen aangeboden: aan huis, in de supermarkt, op het werk, in de horeca en onderweg.
 


Gezond, biologisch en goed voor iedereen

Beebox en Willem&Drees streven naar een eerlijke voedselketen met korte lijnen tussen consument en producent. Het verkorten van de keten zorgt bij lokale boeren en burgers voor meer bewustzijn: door het hernieuwde inzicht in de herkomst en de afzet van eten nemen verantwoordelijkheid en waardering toe. Door samen te werken kunnen de partijen meer betekenen en hun gemeenschappelijke missie een impuls geven. De schaalsprong maakt snellere groei en daarmee snellere verandering van de voedselketen mogelijk. Zo wordt gezond, biologisch en lekker eten beter toegankelijk.
 

Krachten bundelen

"Onze bedrijfsvoeringen sluiten perfect op elkaar aan", zegt beebox directeur Walter Halberstadt, "maar we bedienden consumenten en bedrijven vooralsnog op verschillende wijze. Door onze krachten te bundelen, kunnen we sneller groeien, zodat meer mensen kunnen genieten van lokale verse en biologische producten." Beebox werd in 2011 opgericht door boeren en burgers. Het bedrijf biedt consumenten een wekelijkse maaltijdbox met biologische en lokaal geteelde groente, fruit en andere producten. Willem&Drees is in 2009 gestart met de verkoop van lokaal geteelde groente en fruit aan supermarkten, cateraars en consumenten.
Beide B Corp gecertificeerde bedrijven zullen onder hun eigen merknaam blijven opereren. Na de fusie zullen Walter Halberstadt (beebox), Drees Peter van den Bosch en Willem Treep (beiden Willem&Drees) de nieuwe sociale onderneming leiden.

Voor meer informatie: www.beebox.nl en www.willemendrees.nl
Publicatiedatum: