Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moestuin met bio-groenten voor daklozen

Bij de daklozenopvang aan de IJssellaan in Gouda is een moestuinproject voor biologische groenten van start gegaan. Op de plek waar voorheen onkruid groeide, staan nu bakken met stekjes voor bio-groenten. Deze bakken zijn bedoeld voor de bewoners van deze locatie van het Leger des Heils, zo meldt De krant van Gouda.

Het initiatief en de ontwerpen zijn van Heidi van Vlerken, die tijdelijk in Gouda woont. Zij kreeg daarbij hulp van het personeel en van een aantal vwo-scholieren en docenten van een school uit Gorinchem. Samen maakten ze bakken en plantten ze de stekken. De zaden moeten nog de grond in. De bedoeling is dat hier onder meer biologische aubergine, courgette, aardbei en tomaat gaan groeien en kruiden als basilicum en koriander. Heidi hoopt op meerdere plekken biologische moestuinen te kunnen maken. Kijk voor meer informatie op www.spiritgarden.weebly.com.

Bron: De krant van Gouda
Publicatiedatum: