Rechts Lisette Kreischer.
De boodschap van Lisette Kreischer is dat we alleen aan een betere wereld kunnen werken als we zelf vrolijk en gelukkig zijn zonder te gefixeerd bezig te zijn met wat wel of niet mag. Gelukkig ziet zij veel positieve ontwikkelingen op het gebied van plantaardig leven: "Het aantal nieuwe (kook)boeken over plantaardig eten blijft groeien, op Instagram komen de meest smaakvolle vegan gerechten voorbij en alleen al in Amsterdam openden er afgelopen maand vijf veganistische restaurants. Ook dit initiatief van Ekoplaza bewijst dat plantaardig eten smaakvol en toch eenvoudig kan zijn. De plantaardige keuken is hot." Dankzij al deze ontwikkelingen groeit het aantal mensen dat parttime plantaardig eet, ook wel de Flexinist genoemd. Veganisme is een leefstijl aan het worden die staat voor bewuster genieten van het leven.
Het veganisme als activisme
Het veganisme kreeg een vlucht in de jaren '80 toen dierenactivisten in opstand kwamen tegen de bio-industrie en de overproductie van voedsel na de Tweede Wereldoorlog. Zij waren de grondleggers van het veganisme en lieten de wereld zien dat verandering bij jezelf begint. Dankzij deze eerste generatie veganisten begonnen men zich bewuster te worden van de positieve invloed die mensen, dieren en de natuur op elkaar kunnen hebben.Fixatie op strak lijf
De opkomst van het veganisme staat los van de health trends waarbij men gefixeerd is op een strak lijf. Lisette Kreischer benadrukt dat plantaardig leven betekent dat men op een ontspannen manier geniet van wat Moeder Natuur te bieden heeft en dat je jezelf leert erkennen in je volle perfecte hoedanigheid.Gezonde Leefstijlweken
De Gezonde Leefstijlweken van Ekoplaza hebben als doel om mensen te laten zien hoe zij een gezondere leefstijl kunnen volgen. Verschillende ambassadeurs delen hierbij hun persoonlijke tips en recepten om te laten zien dat er meerdere manieren zijn om gezonder te leven. De lezing van Lisette Kreischer op zaterdag 28 mei begint rond 14:45 uur bij Ekoplaza Stadhouderskade te Amsterdam. Kookprinses Sandra Pilkes zal tussen 15:00 en 17:00 uur plantaardige hapjes serveren. Klanten ontvangen van 25 mei tot en met 7 juni een boekje met eenvoudige en smaakvolle recepten en praktische tips van Lisette Kreischer bij een aankoopbedrag van 15 euro.Voor meer informatie: www.ekoplaza.nl