Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse bio-omzet naar recordhoogte: 43,3 miljard dollar

Er is in 2015 in Amerika voor 43,3 miljard dollar aan biologische producten verkocht. Hiermee is de omzet volgens de Organic Trade Association (OTA) naar een recordhoogte gestegen. Er werd met 4,2 miljard dollar een groei gerealiseerd van 11 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit terwijl de reguliere voedselverkopen slechts met 3 procent gestegen zijn.

Van de 43,3 miljard dollar ging 39,7 miljard dollar naar biologisch voedsel, een stijging van 11% ten opzichte van het voorgaande jaar. De non-food biologische producten waren goed voor 3,6 miljard dollar (een stijging van 13%). Bijna 5% van alle levensmiddelen die in de VS verkocht worden is biologisch.



In 2015 is de sector dus aanzienlijk gegroeid, ondanks de voortdurende strijd om aan de immer groeiende consumentenvraag te kunnen voldoen. Aanvoertekorten bleven de industrie domineren, aangezien de bio-productie in de VS achterbleef op de consumptie. In reactie daarop heeft de biologische sector samen creatieve en proactieve manieren bedacht om deze uitdaging aan te pakken, de infrastructuur te verbeteren en te pleiten voor een beleid dat de groei van de sector zal bevorderen.
Publicatiedatum: