Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

St Lucia’s streeft naar volledig bio

Een nieuw project op St Lucia streeft naar een ommekeer in de voedselproductie op het eiland. Het Verantwoord Voedsel Revolutie Project van de organisatie RISE promoot de verwijdering van giftige, chemische stoffen en schadelijke GGO's uit de voedselketen op het Caribische eiland.



Het is ook een oproep tot actie aan landbouwers, detailhandelaren en consumenten om biologisch te verbouwen, in te kopen en te consumeren. Recentelijk heeft het Ministerie van Duurzame Ontwikkeling, Energie, Wetenschap en Technologie in samenwerking met RISE en het Ministerie van Landbouw een biologische training voor boeren gehouden.

Het eerste deel van de opleiding op het eiland duurt 3 maanden om telers te coachen op het gebied van geavanceerde biologische technieken en biologisch gebruik van de landbouwgrond. Het Project heeft financiering ontvangen van de UNDP GEF SGP, Inter-Amerikaans Instituut voor Samenwerking inzake Landbouw (IICA) en van de St. Lucia Hotel en de Toerisme Vereniging.

Bron: Carib Journal
Publicatiedatum: