Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

500e filiaal van De Grootste Zaadbank geopend

Op de vierde dag na de start van de campagne De Grootste Zaadbank is al het 500e filiaal geopend. Dit kon Bionext donderdag 12 mei melden. Ook filiaal worden en meestrijden tegen patenten op natuurlijke eigenschappen? Ga voor meer informatie naar www.degrootstezaadbank.nl.

Op maandag 9 mei lanceerde Bionext 'De Grootste Zaadbank van Nederland'. Dit is een landelijke campagne waarbij tot eind juni aandacht gevraagd wordt voor het gevaar van patenten op natuurlijke eigenschappen van planten.



Door een te ruime EU-patentwetgeving claimen internationale bedrijven steeds vaker patenten op natuurlijke eigenschappen van zaden, vruchten en planten. Inmiddels zijn er meer dan honderd patenten op natuurlijke eigenschappen van planten verleend en zijn er meer dan duizend aangevraagd. En dat heeft grote gevolgen: een rem op de veredeling van nieuwe rassen, en afname van het aantal zaadbedrijven, het aanbod van groenten in de winkel wordt minder en wat overblijft wordt duurder.

Gezamenlijk in actie

De biologische sector vraagt met de campagne steun van het Nederlandse publiek en wil iedereen tot actie bewegen. Zij worden gevraagd zich als filiaal aan te melden bij De Grootste Zaadbank van Nederland en de bijzondere zaden van kwetsbare gewassen in hun vriezer onder te laten duiken, of alvast in de grond van hun tuin of balkonbakken te stoppen.

Met deze publieke actie wordt ingespeeld op de komende internationale conferentie van 18 mei met EU-ministers en experts over deze bedreiging van patenten op voedsel. Nederland zit deze conferentie in Brussel voor en wil de ruimte voor de interpretatie van de patentwetgeving voor de internationale bedrijven verkleinen.

Voor meer informatie: www.degrootstezaadbank.nl
Publicatiedatum: