Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'VIP treatment' voor zeug met biggen

Tholen - Op de biologische varkenshouderij van Andries en Janny van den Bogert-Hoeflaken in Hedel is de omheining van het 'VIP weitje' weer in orde gemaakt. Dit meldt Janny van den Bogert-Hoeflaken op twitter. De zeug en biggen die in dit aparte weitje liggen boffen volgens haar extra. "Normaal gesproken hebben we van maart tot en met oktober een zeug met biggen in dat weitje lopen, dit is een beetje afhankelijk van het weer. Nu is dat wat later, omdat de omheining opgeknapt moest worden", vertelt Janny.



Ze geeft aan dat zo'n zeug met biggen 5 tot 6 weken in het VIP weitje rondloopt. "Als de biggen een paar dagen tot een week oud zijn gaan ze erin, als ze gespeend worden op 6 weken weer eruit. De zeug gaat dan naar de dekafdeling en de biggen naar de biggenstal. Daarna gaat er weer een andere zeug met biggen in."



Janny noemt het speciale weitje een echte publiekstrekker: "Het weitje grenst aan de straat waar veel wandelaars en fietsers voorbij komen. Er is dan ook veel belangstelling voor de zeug en de biggen. Dinsdagmiddag stonden er meteen al kijkers bij het hek. Ouders en grootouders komen speciaal met hun kinderen en kleinkinderen langsgefietst voor een bezoekje aan de varkens." Zelf kijken de varkenshouders ook met plezier naar het tafereel. "We vinden het zelf ook erg leuk. Vanuit de keuken kijken we er op uit."

Voor meer informatie:

Janny van den Bogert-Hoeflaken
Mts. A.A. van den Bogert en J.M. van den Bogert-Hoeflaken
Mezenweg 11
5321 JR Hedel
073 5993713
aajm@xs4all.nl
Publicatiedatum: