Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

's Werelds eerste matras met houten binnenvering

's Werelds eerste unieke houten binnenveringsmatrassen zijn nu exclusief verkrijgbaar bij het Amsterdamse Bedaffair. Na 10 jaar innovatie, onderzoek en ontwikkeling introduceert Bedaffair exclusief de nieuwste generatie handgemaakte boxspring en matrassen van VitalWOOD. Een revolutionaire collectie matrassen en slaap systemen voor iedereen die natuurlijk, metaalvrij èn ongekend comfortabel wil slapen. Dit alles dankzij de houten vering. De VitalWOOD matrassen met houten binnenvering wonnen de Interior Innovation Award in 2011 direct bij introductie.



Bedaffair opent een nieuwe fase in natuurlijk slapen

Al enige jaren is er een duidelijke trend rond het slapen op natuurlijke materialen – duurzaamheid en milieuvriendelijkheid in de slaapkamer. Waar het slapen betreft zijn begrippen als 'eco' en 'biologisch' kernwaarden van het Amsterdamse Bedaffair. Het niche bedrijf is gespecialiseerd in handgemaakte bedden en matrassen van uitsluitend natuurlijke materialen die praktisch allemaal biologisch gecertificeerd zijn. "Als voormalig authentiek ambachtelijk beddenmaker ken ik de techniek, de eigenschappen van de natuurlijke materialen en de kunst van goed en gezond slapen. Want dat is voor veel mensen een kunst en zoektocht an sich", vertelt Arend Vaders, eigenaar en directeur Bedaffair. "De wereldwijd unieke houten veren vormen de basis van elke VitalWOOD matras. De veren zijn gemaakt van beukenhout, anatomisch gevormd en worden per stuk gemaakt. Beukenhouten veren geven precies hetzelfde comfort als een stalen veer. We willen het hoogst mogelijke slaapcomfort bieden op natuurlijke materialen. Metaalvrij. Hierin heeft de consument nog niet veel keus. Bedaffair heeft nu een oplossing."



Matrassen met intelligente aanpassing in elke slaappositie

De VitalWOOD matrassen zijn handgemaakt van biologisch natuurlatex, kokos en beukenhouten veren. En verkrijgbaar in diverse hardheden. Welke slaaphouding iemand ook heeft, de VitalWOOD matras past zich aan de lichaamscontouren aan, elimineert drukpunten en geeft een gevoel van gewichtloosheid. De tijken van de matras, die eveneens uit de eigen productie komen zijn ademend, huidvriendelijk en natuurlijk. De bedden zijn TÜV- en Ökotex gecertificeerd zijn en vrij van uitwaseming van gifstoffen.



Houten veer getest op 120.000 bewegingen = 30 jaar slapen

Naast de bedden voelen en proberen kunnen consumenten ook de matras dwarsdoorsnedes van VitalWOOD in de winkel te Amsterdam bekijken. De houten veren zijn duidelijk zichtbaar diep in de kern van de materialen die de veer omhullen. De houten veer voelt licht in de hand, beweegt direct bij druk en blijft zeer stabiel en massief. De houten veer is getest en kan 120.000 bewegingen aan zonder enige vorm of veerkracht te verliezen. 120.000 bewegingen staat gelijk aan 30 jaar slapen. Veel metalen veersystemen zouden dit niet eens halen.

Consument kiest: stofkeuze en design worden volledig gepersonaliseerd

Naast het bieden van uitmuntend comfort heeft VitalWOOD ook veel aandacht besteed aan design en de afwerking van de bedden. De consument heeft keuze uit 8 verschillende hoofdborden in diverse stijlen van klassiek-minimalistisch tot modern design. Bovendien kunnen het hoofdbord en cradle bio-boxspring gestoffeerd worden in werkelijk àlle meubelstoffen. Bedaffair biedt keuze uit honderden meubelstoffen maar ook de consument kan zelf meubelstof aanleveren.



Prijs en verkrijgbaarheid

Bedaffair is exclusief dealer van de VitalWOOD matrassen en bedden. De VitalWOOD bedden starten bij een prijs vanaf 995 euro (1-persoons 90x200 centimeter en exclusief matras). De VitalWOOD matrassen starten bij 2230 euro (1-persoons 90x200 centimeter).

Consumenten kunnen de VitalWOOD matrassen en bedden online bestellen via de webwinkel of de ruime showroom van Bedaffair bezoeken op Amsterdam-IJburg bij Woon-warenhuis Design020 aan de Pedro de Medinalaan 89-91. Voor meer informatie: 020 3031179.

Voor meer informatie: www.bedaffair.nl
Publicatiedatum: