Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veg'energy: vegan bij EXKi

Vanaf mei komt de gezonde fastfood keten EXKi met speciale 'vegan' gerechten, gerechten waarbij groente centraal staat. Veg'energy is het 100% plantaardige alternatief van EXKi voor iedereen die goed wil eten, in evenwicht met de natuur. De vegan gerechten zijn niet helemaal nieuw bij EXKi, het merk heeft altijd al 100% plantaardige recepten aangeboden maar vanaf 1 mei zijn de recepten eenvoudig te herkennen aan het Vegan-pictogram (rechts).

Een lekkere beet voor een betere planeet

Men kan nog steeds bij EXKi terecht voor een lekker broodje ham of een salade gerookte kip maar de keten wil laten zien dat er met groente ook heel veel mogelijk is. Het merk heeft voor de liefhebbers een compleet en gevarieerd plantaardig aanbod samengesteld zodat iedereen kan genieten van gezonde en milieubewuste alternatieven.

Wat zit er in?

De EXKi recepten bestaan uit een grote variëteit aan granen, peulvruchten en goede oliën met verschillende positieve effecten:
  • Granen zorgen voor energie, vezels en verschillende vitamines van de B-groep
  • De vetzuren in de oliën en de noten spelen een belangrijke rol voor de hersenen, bijvoorbeeld bij de strijd tegen infecties
  • En tot slot zijn de peulvruchten rijk aan ijzer, complexe koolhydraten en vezels
EXKi verwerkt deze natuurlijke schatten in de recepten en dat zorgt voor een verrassend evenwicht.


De Ha-Long-salade.

Een paar voorbeelden:

Het koude voorgerecht Assouan: bio-groenten, hummus, sesamolie.
De kleine salade Alméria: bulgur, koraallinzen, olijfolie.
De sandwich Gabriel: Bio maïs-ciabatta, bio linzenpasta met venkelzaad.
De Ha-Long-salade: Biologische quinoa, erwtjes, snijbonen, emulsie met rode curry.
Het warme gerecht Jodhpur: groentecurry, kikkererwten, emulsie van gele curry.
 

Assouan en sandwich Gabriel.

Over EXKi

Het verhaal van EXKi begint in 1999, wanneer Nicolas, Frédéric en Arnaud, met een passie voor de goede keuken, het idee uitwerken van een kwalitatief snelrestaurant met focus op natuurlijke producten. Op 9 januari 2001 opent het trio een eerste zaak aan de Naamsepoort in Brussel: het begin van een mooi verhaal. Vandaag telt EXKi 84 restaurants in zes landen. Enkele nieuwe adressen die recent aan de lijst van EXKi-restaurants werden toegevoegd: Zaventem, Terminal A (België), Amsterdam Centraal Station (Nederland), Orly Sud, Boulogne, l’Arche de la Défense (Parijs), Val d’Europe (in Marne-La Vallée), en Madison Avenue (New-York).

Voor meer informatie: www.exki.com
Publicatiedatum: