Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Yvonne Bos, Tuinderij De Knotwilg:

"Sommige klanten duiken ineens op"

Iedere woensdag is de Boerenmarkt Den Haag op de Hofplaats te vinden (van 10:00 tot 18:00 uur). De Posthoorn plaatst regelmatig een artikel over één van de 21 kramen met biologische producten. Dit keer komt Yvonne Bos van Tuinderij De Knotwilg aan het woord. De tuinderij bevindt zich in de Beemster (Noord-Holland) en ze staan al vanaf het begin (zo'n 25 jaar geleden) op de markt in Den Haag.

Ze telen voornamelijk voor de eigen kramen op de bio-boerenmarkten in Den Haag en Amsterdam. Ze geeft aan dat vooral de eerste maanden van het jaar lastig zijn omdat er dan alleen boerenkool, spruitjes en flower sprouts uit de eigen tuin komen. Langzaamaan komt het nu weer wat meer op gang. Zo heeft ze inmiddels al paardebloemblaadjes en wilde tuinkers geoogst. Ook komen onder meer de brandnetels, knoflook en rabarber er aan.



De versheid van producten staat volgens Yvonne nog altijd op voorop voor de klanten. En ze merkt dat mensen steeds meer voor gemak gaan. Veel mensen komen voor specifieke producten. Bijvoorbeeld als straks de bessentijd weer aanbreekt. "Sommige klanten duiken dan ineens op, maar dat kan ook voor een bepaald soort appeltje."

Voor meer informatie: www.boerenmarkt-denhaag.nl

Bron: De Posthoorn
Publicatiedatum: