Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

België: Goed verkoopsseizoen biologische appelen en peren

Het verkoopsseizoen voor Belgische bio-appelen loopt op zijn einde. Dat blijkt uit een rondvraag bij pitfruittelers en verkoopsorganisaties. De verkoop van Belgische bio-appelen is de voorbije periode vlot verlopen. Het lijkt er op dat het seizoensgebonden beperkte aanbod van andere fruitsoorten een gunstige invloed heeft op de verkoop van biologische appelen. Op dit ogenblik zijn nog beperkte hoeveelheden van vooral Jonagold en Jonagored beschikbaar. De verwachting is dat die in de loop van april uitverkocht zullen geraken.

Ook in andere Europese landen blijkt de vraag naar biologische appelen zeer goed te verlopen. Toch zijn de voorraden in de meeste landen nog voldoende om wellicht tot in juli inlandse appelen te kunnen verkopen. Dat is volledig in lijn met de verkoop in de voorbije jaren. Sommige Europese verkoopsorganisaties kiezen er bewust voor voldoende voorraden aan te houden om hun klanten het hele jaar rond te kunnen beleveren.

Belgische biologische peren zijn al sinds februari uitverkocht. Begin april bleken ook de voorraden uit Nederland en Italiƫ uitverkocht te zijn. Op de markt worden nu bio-peren uit Argentiniƫ aangeboden, hoewel de hoeveelheden eerder beperkt zijn en de prijs relatief hoog. Door een groeiende vraag in de VS worden de Argentijnse bio-peren meer aangeboden in Noord-Amerika en minder in Europa.

Bron: BioForum Vlaanderen



Publicatiedatum: