Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Mensen verzamelen eigen pakket bio-AGF"

'Lekker nassûh!' wil naar meerdere locaties

Elke woensdag is er een biologische groente en fruitmarkt in de Witte de Witstraat in Den Haag. Dit is een initiatief van DHiT (Den Haag in Transitie). De markt wordt momenteel door 141 vrijwilligers gerund. Op de website www.zeeheldennieuws.nl staat de volgende informatie: "Samen zorgen we voor verse biologische groenten, uit de regio en zonder verpakkingsmateriaal. Doe mee en je kan elke woensdag het verspakket met 8 a 9 verschillende groenten komen halen voor 10 euro of 12 euro. Gezellig, gezond en erg lekker! Kijk voor meer info op www.lekkernassuh.org. Dit is meer dan alleen een markt. Er wordt ook muziek gemaakt, workshops gehouden en samen gegeten.Kom een keer langs of meld je aan via onderstaande site. Dit is geen commerciële plek, maar een plek waar we samen werken aan de transitie in de stad! Wees welkom!"

Den Haag FM heeft een reportage gemaakt over Lekker nassûh!. Eén van de klanten geeft hierin aan dat het voor haar het leukst is dat ze van tevoren niet weet wat er in het pakket zit. Ook spreken ze initiatiefnemer Liselotte Bedius: "De bedoeling is dat mensen hun eigen pakket bij elkaar verzamelen." Op een bord staat aangegeven wat er precies in het pakket moet zitten. Het is een abonnement, maar zonder verplichtingen. Men mag zelf bepalen of ze mee willen doen die week. "Vandaag zijn er 180 mensen die gezegd hebben dat ze graag een groentepakketjes willen komen ophalen." Er zijn plannen voor meerdere locaties in de toekomst.

Klik hier om het fragment te beluisteren.

Voor meer informatie: www.lekkernassuh.org
Publicatiedatum: