Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lamsvlees uit Nieuw-Zeeland wekt woede boeren

Rel rond Duchy label Prince Charles

Prins Charles wilde met het merk Duchy Organic Brits biologisch voedsel promoten. Nu boeren er achter zijn gekomen dat er lamsvlees uit Nieuw-Zeeland verkocht wordt in plaats van uit het Verenigd Koninkrijk, zijn ze boos.

Schapenboer Gethin Harvard vertelde aan de South Wales Evening Post dat hij onlangs had ontdekt dat, als onderdeel van het Waitrose's Duchy Organic assortiment, lamsvlees uit Nieuw-Zeeland werd verkocht. Hij wil hierover direct met de Prince of Wales in conclaaf.



"Hij is zo pro-Britse landbouw dat dit ingaat tegen alles waar hij voor staat", zegt de 59-jarige boer. "Ik werk me acht weken lang rot in weer en wind en zie dan bij Waitrose Nieuw-Zeelands lamsvlees liggen met het Duchy Organic merk erop." Hij voegde eraan toe dat het Nieuw-Zeelandse lamsvlees slechter is dan het Britse, "veel vetter en duurder".

Een woordvoerder van Waitrose liet weten dat er af en toe lamskarbonades, -koteletten en -bouten geïmporteerd worden buiten het seizoen voor Brits lamsvlees. "We hebben een 'beste van het seizoen' beleid voor ons lamsvlees, conventioneel en biologisch, zodat de klanten het hele jaar door de hoogste kwaliteit lamsvlees kopen. In ons eigen seizoen verkopen we alleen Brits lamsvlees, voornamelijk uit Wales en West-Engeland. Buiten het seizoen blijft er
conventioneel lamsvlees beschikbaar, doordat sommige boeren gespecialiseerd zijn in fokken gedurende het hele jaar."

"We proberen zoveel mogelijk biologische producten uit het VK te krijgen, maar soms is het niet mogelijk om de kwaliteit en kwantiteit te vinden om onze 300+ winkels te bevoorraden en zoeken we in het buitenland naar wat we nodig hebben, en niet omdat we geen biologische variant willen leveren aan onze klanten."

Een woordvoerder van het Duchy of Cornwall zei tegen de South Wales Evening Post dat de beslissing om Nieuw-Zeelands lamsvlees te verkopen, bij Waitrose lag. "Zij leasen het Duchy Biologisch merk van ons en ik wil hier geen commentaar op geven."
Het merk Duchy Biologisch maakt deel uit van een samenwerkingsverband tussen Waitrose en Duchy Originals, dat door Prins Charles in 1992 werd gevestigd.
Vorig jaar werd bekend dat meer dan 30 artikelen van het assortiment, variërend van knoflook tot komkommers, geïmporteerd werden uit het buitenland.

Bron: The Telegraph
Publicatiedatum: