Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Motie omschakelpremie naar biologisch verworpen

Tweede Kamerlid Rik Grashoff van GroenLinks heeft donderdag 7 april een motie ingediend om een omschakelpremie te bieden voor boeren die willen omschakelen naar biologische landbouw. De motie is door de Tweede Kamer verworpen. Het Kamerlid verzocht de regering om zowel in Nederland als in in Europees verband zich in te zetten voor goede faciliteren, waaronder het bieden van een adequate omschakelpremie voor varkens- en melkveehouderijbedrijven die willen omschakelen naar de biologische werkwijze.

Het besluit werd dus verworpen, alleen de SP, D66, CU, GL, Groep Kuzu/Öztürk, PvdD stemden voor.

De op donderdag 7 april ingediende motie van het Kamerlid Grashoff luidt als volgt:

De Kamer, gehoord de beraadslaging, overwegende dat thans in Nederland een grotere vraag naar biologische zuivel- en vleesproducten is dan het binnenlandse aanbod; verzoekt de regering om, zowel eigenstandig als in Europees verband zich in te zetten voor goede facilitering, waaronder het bieden van een adequate omschakelpremie, voor varkens- en melkveehouderijbedrijven die willen omschakelen naar biologische landbouw, binnen de grenzen van de te verwachten vraagontwikkeling, en gaat over tot de orde van de dag.

Grashoff

Voor meer informatie: www.tweedekamer.nl