Bio-chocolade van Plamil - gezoet met kokosbloesemsuiker
Plamil gebruikt in deze chocolade ongeraffineerde kokosbloesemsuiker, dat wordt gewonnen uit de bloesem van de kokospalm. De nectar wordt verhit en ingedikt, maar niet verder bewerkt. Vervolgens wordt het vermalen tot een fijner poeder, dat je 'suiker' kunt noemen.
Voor de productie van deze met kokosbloesemsuiker gezoete chocolade gebruikt Plamil uitsluitend biologische ingrediënten. Daarnaast zijn de cacao en suiker duurzaam verbouwd volgens de FairTrade standaards. De boeren ontvangen een faire prijs voor faire handel. Uiteraard dragen de repen ook het Europese logo voor producten van de biologische landbouw.
Voorts verwerkt Plamil in de fabriek nooit granen, zuivelproducten of noten. Ook deze met kokosbloesemsuiker gezoete pure chocolade reep is 'free from'. Toch is deze chocolade super romig en fluwelig van smaak. De producten van Plamil Foods zijn dus voor iederéén. Ook voor diegenen met een lactose-intolerantie of gluten-en notenallergie is Plamil chocolade geschikt.
Plamil staat 9 en 10 juni ook op de Free From Food Expo in Amsterdam (stand A36).
Voor meer informatie: Ellis Jansen, +31-657925086, ellis@plamilfoods.co.uk