Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kippengeluiden gezocht voor vertaal-app

Kippentaal is eenvoudiger dan in eerste instantie werd gedacht. Specialisten van Bionext ontwikkelen op dit moment een app waarmee de meeste kippengeluiden vertaald kunnen worden. Het doel van deze 'Kakelvertaler' is om het voor kippenhouders eenvoudiger te maken om het welzijn van hun kippen te peilen.

Voor de ontwikkeling van de app wordt er op dit moment een database gevuld met kippengeluiden. Hiervoor zijn zoveel mogelijk kippengeluiden nodig van allerlei rassen en vanuit verschillende regio's. Op de facebookpagina kunnen tot 31 maart filmpjes van kakelende kippen gepost worden of via twitter met de #kippentaal. De combinatie van beeld en geluid geven het beste inzicht hoe de kip zich voelt, gedraagt en in welke omstandigheden zij rondloopt. Er zijn ongeveer 1000 inzendingen nodig. Op vrijdag laat Bionext weten of dit is gelukt.


Kippengedrag

Kippenonderzoeker Monique Bestman van het Louis Bolk Instituut en schrijver van het boek Kipsignalen: "We leren steeds meer over kippentaal. Kippen hebben in totaal zo'n dertig verschillende geluiden in hun repertoire om met elkaar te communiceren. Zo gebruiken de dieren bepaalde geluiden om de anderen te waarschuwen voor gevaar en met weer een heel ander geluid melden de kippen dat ze een ei hebben gelegd. Ook zijn er duidelijke geluiden te herkennen die te maken hebben met de rangorde tussen kippen."

Een goed kippenleven

Adopteer een Kip ondersteunt de biologische pluimveehouderij. Een biologische kip scharrelt buiten tussen de struiken, loopt regelmatig in de zon, neemt een zandbad, pikt biologische graankorrels en behoudt haar snavel.

Voor meer informatie: www.adopteereenkip.nl
Publicatiedatum: