Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Eerlijke prijs voor producent en afnemer"

'Van Boer tot Bord' opent pop-up winkel met Noord-Hollandse streekproducten

Tholen - Vrijdag 18 maart is de pop-up winkel van 'Van Boer tot Bord' geopend in Alkmaar. Joost Cornelis vertelt dat de pop-up winkel ook als informatiepunt fungeert voor de biologische en/of duurzame streekproducten uit Noord-Holland. Wat houdt het concept in? "Bij 'Van Boer tot Bord' zijn duurzame en biologische streekproducten uit heel Noord-Holland verkrijgbaar. We willen met dit concept het rechtstreeks leveren van duurzame en/of biologische streekproducten regionaal mogelijk maken. We streven met dit platform naar een eerlijke prijs voor zowel de producent als de afnemer."



Hij geeft aan dat in de winkel aan de Noorderkade 1027 niet alleen streekproducten verkocht worden, maar dat er ook workshops gegeven worden. Ook kan men in de winkel rechtstreeks in gesprek gaan met de boeren en producenten. Joost schat het biologische aandeel van de producten op 50%. "We werken onder meer met biologische boerderij Dijkgatshoeve uit Wieringerwerf, De Noorderhoeve uit Schoorl, bio-bakkerij Raat uit Alkmaar en bio-teler Jan Knook uit Middenbeemster. We controleren alles zelf, bezoeken elke ondernemer. Hierdoor weten we precies hoe ze werken en waarom ze bepaalde keuzes maken. Hierdoor weten we zeker dat de informatie die we aan onze klanten geven ook klopt. Dat is essentieel voor een concept als dit."



Joost spreekt over een uit de hand gelopen hobby waarvoor hij na zijn pensionering vorig jaar meer tijd heeft gekregen. "Ik verbaasde me regelmatig over het feit dat veel producten die in Noord-Holland geteeld worden naar het buitenland verscheept worden. Ik kwam in 2013 op het idee en heb het concept samen met Anton Gul verder uitgewerkt. Eigenlijk laten wij in het klein zien hoe het moet." 'Van Boer tot Bord' bezorgt twee keer in de week bij de klanten. "En als de klanten dit willen kunnen ze de bestellingen ook bij verschillende boeren afhalen."

'Van Boer tot Bord' heeft volgens Joost al een paar honderd klanten. "Ook diverse restaurants hebben zich inmiddels aangemeld. Verder hebben we veel vaste klanten, maar er zijn natuurlijk ook mensen bij die slechts incidenteel een bestelling plaatsen."

Voor meer informatie:

Joost S.A. Cornelis
Van Boer tot Bord
06 22373937
info@vanboertotbord.nl
www.vanboertotbord.nl