Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Discussie is gelukkig al veel minder fel"

Nieuw: veganistisch hondenvoer met kokosolie, baobab en zeewier

Tholen - Yarrah Organic Petfood introduceert begin april de 'Vega Active Dog'. "Dit voer is niet alleen geschikt voor honden die allergisch zijn voor dierlijke eiwitten, maar ook het duurzame karakter van dit voer speelt voor veel hondenbezitters een belangrijke rol om de hond vega te voeren. Aan dit nieuwe voer is niet alleen kokosolie, maar ook baobab en zeewier toegevoegd. Hierdoor bevat de 'Vega Active Dog' ten opzichte van het bestaande veganistische droogvoer meer energie", vertelt Jolanda Huizing van Yarrah Organic Petfood.

Is het niet raar om een hond veganistisch voer te geven? Jolanda: "Nee, ons veganistische hondenvoer is –bijzonder genoeg- de meest verkochte broksoort. Het is een compleet voer dat voldoet aan alle eisen waar hondenvoer aan moet voldoen. Wat veel mensen niet weten, is dat ze hun hond al bijna vleesloos voeren: kijk maar eens goed op de verpakking van vele andere merken droogvoer hoeveel vlees er werkelijk in zit. Vaak is dat maar 4% in het ronde brokje, terwijl er ook vierkante, rode en botvormige brokjes in de zak zitten. Dus eigenlijk zit er maar in een kwart van de zak 4% vlees, oftewel 1,2% in de gehele zak."



Yarrah test niet op dieren en heeft geen kennels met honden om nieuwe producten op uit te proberen. Jolanda: "Via een oproep op Facebook heeft Yarrah 100 mensen bereid gevonden om hun hond van het nieuwe voer te laten proeven. We hebben ieder een zak van 2 kilogram gegeven. Een deel van de honden kreeg al Yarrah-voer. Bijna iedereen heeft nadien onze vragenlijst ingevuld. De honden bleken het met meer smaak op te eten."
 
De drie nieuw toegevoegde ingrediënten kokosolie, baobab en zeewier hebben belangrijke goede eigenschappen die het vega-voer geschikt maken voor de actievere vega-hond.

Kokosolie

Door de toevoeging van kokosolie komt het voer hoger in calorieën. "We wilden wat vet toevoegen aan dit voer en we hebben bewust voor kokosolie gekozen omdat dit een hoogwaardige olie is. Dit geeft de hond meer energie. Kokosolie verhoogt ook de weerstand, is goed voor de botten, helpt uitslag bij de hond te verminderen, geneest wondjes sneller en beter, is goed voor de spijsvertering en het maakt een droge vacht weer glanzend en zacht."

Baobab

De zaden van de beroemde Afrikaanse boom de Baobab zijn niet alleen zeer vezelrijk, maar ook smaakverhogend door het zoete karakter. "Ook hebben we de zaden van de biologische Baobab toegevoegd omdat deze zes keer meer vitamine C bevatten dan sinaasappelen. Daarnaast is het een goede bron van calcium."



Zeewier

Jolanda geeft aan dat zeewier een zeer rijk natuurproduct is met een breed scala aan onder meer vitaminen, mineralen en aminozuren. Daarnaast bevat zeewier omega 3 en 6 en kunnen we dit in het voer toevoegen, zonder dat we hier vis voor hoeven te gebruiken. Jolanda: "Zeewier biedt voor de hond diverse voordelen. Zo helpt het om de huid in optimale conditie te brengen, zorgt het voor stevige spieren en gewrichten en ondersteunt het een gezond glanzende vacht."

Meer geaccepteerd

Jolanda vertelt dat de vraag naar het veganistische hondenvoer de laatste jaren echt een vlucht heeft genomen. "Wat opvalt is dat mij 5 jaar geleden wekelijks de vraag werd gesteld waarom we in vredesnaam vegetarisch/veganistisch hondenvoer produceren. Die discussie is gelukkig al veel minder fel; het lijkt veel meer geaccepteerd."

Het Europese bio-label mag sinds kort ook op de verpakking van biologisch honden- en kattenvoer geplaatst worden. "Dat vinden we een mooie ontwikkeling. Ook ons vega-hondenvoer is voorzien van het groene blaadje, zodat het eigenlijk ons meest duurzame en diervriendelijkste product is."

Voor meer informatie:

Jolanda Huizing
Yarrah Organic Petfood BV
Van Leeuwenhoekstraat 26
3846 CB Harderwijk
0341 439859
jolanda.huizing@yarrah.com
www.yarrah.com