Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hele ochtend verzadigd na dit ontbijt"

South-End Power Granola 'verkoopt zichzelf'

Tholen - Ook tijdens een detoxkuur moet je een lekker voedzaam glutenvrij ontbijt kunnen nuttigen, dacht voedingscoach Annemarie Arends twee jaar geleden. Daarom heeft ze zelf een glutenarme granola ontwikkeld, zonder geraffineerde suiker, gemaakt van biologische ingrediënten. "Ik ben er eerst zelf mee gaan experimenteren en daaruit is mijn South-End Power Granola uit ontstaan. Ik maakte deze granola in eerste instantie alleen voor mijn eigen gezin, maar toen ook steeds meer vrienden en bekenden interesse toonden besloot ik grotere hoeveelheden te gaan produceren en verkopen", zo licht Annemarie toe.



Dit liep volgens Annemarie al snel in positieve zin uit de hand. "Nadat ik een berichtje op mijn Facebook-pagina had geplaatst liepen de bestellingen in no time binnen. Dit ging zo hard dat ik binnen een jaar de productie vanuit mijn eigen huis al niet meer kon bolwerken." Annemarie riep toen de hulp in van een bakker bij haar in de buurt. "Daar heb ik de granola eerst zelf een tijdje geproduceerd, maar nu doet de bakker dit voor me. Hij verkoopt de granola ook exclusief in zijn winkel."

Buiten deze bakkerswinkel is de South-End Power Granola alleen via de website van de praktijk van Annemarie verkrijgbaar. "De meeste producten lever ik aan particulieren. Ik heb zelfs een klant in Duitsland. Ik geef mensen die in mijn praktijk komen vaak een proefpakketje mee. Hierdoor raken ze eigenlijk vanzelf overtuigd. De reacties zijn heel positief, ze vinden de Power Granola heerlijk. Eigenlijk verkoopt de granola zichzelf, hij is immers verslavend lekker. Mijn man zegt wel eens gekscherend dat ik net een dealer lijk. En als je dit als ontbijt eet ben je de hele ochtend verzadigd. En je hebt al je vezels binnen." Annemarie ziet zeker nog ruimte voor groei. "We kunnen de productie zeker nog verder opvoeren. Wel blijft de productie erg arbeidsintensief."


Annemarie.

De keuze voor biologische ingrediënten heeft Annemarie heel bewust gemaakt, zo geeft ze aan. "Biologisch had zeker mijn voorkeur. Zelf koop ik in de supermarkt ook zo veel mogelijk biologisch. De bio-ingrediënten koopt ze in bij groothandel Varuvo in Borculo. De South-End Power Granola bevat havervlokken, zonnebloempitten, pompoenpitten, gemengde noten, sesamzaad, lijnzaad, kokosrasp, quinoavlokken, chiazaad, kaneel, gojibessen, witte moerbeien, cranberries, abrikozen, rozijnen, dadels, vijgen, bananen, honing en kokosolie.

South-End

Annemarie is sinds 2013 actief als voedingscoach. Ze heeft een eigen praktijk aan huis en begeleidt mensen naar een gezonder eet- en leefpatroon door middel van persoonlijke coachingstrajecten. Ook geeft ze kookworkshops. Hoe maak je bijvoorbeeld een gezonde maaltijd of gezonde tussendoortjes klaar?

Voor meer informatie:

Annemarie Arends
South-End Food & Health Coaching
06 28425258
info@south-end.nl
www.south-end.nl