Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-standhouders op Tavola

Tholen - Van 13 tot en met 15 maart 2016 vond de Tavola plaats in Kortrijk. Deze tweejaarlijkse voedingsbeurs is met name gericht op horecabedrijven. Biojournaal maakte een fotoreportage van standhouders met biologische producten in het assortiment. Veel exposanten merkten op dat er een duidelijke groei te zien is in de vraag naar bio. Ook was men te spreken over de goede kwaliteit van de bezoekers.


Rob Drenth en Monique van der Meer van Florentin met diverse bio-spreads op de achtergrond.


Ivo Noij van Extract BV met de biologische pesto's en tapenades van Leqrs. Hij ziet een groeiende vraag naar bio-producten in het algemeen.


Marc Versteeve van de Dutch Cranberry Group. Het assortiment van het bedrijf blijft zich uitbreiden, zowel voor conventioneel als gangbaar.


Tijdens de beurs kon men proeven van de nieuwe bio-confituren, die als test waren neergezet. De smaken die het meest populair zijn, zullen binnenkort als nieuw product worden geïntroduceerd.


Bert Klein en Johan Diopere van de Vandersterre Groep. Zij presenteerden voor het eerst biologische kaas. Deze wordt vermarkt onder het merk Landana Organic.


De European Food Company presenteerde haar producten in stijl in een foodtruck. Peter Van Rijn staat hier bij de nieuwe biologische snack- en proteïne-bars met plantaardige ingrediënten. De snack-bars zijn voor alledaags gebruik en geschikt voor een brede doelgroep. De proteïne-bars zijn geschikt voor sporters of diabetici en een groot voordeel is dat ze geleidelijk energie afgeven.


Don Voets van Voets Specialiteiten laat de nieuwste bio-producten zien. Er zijn drie nieuwe koekjessoorten van de Farm Brothers en er volgen nog twee andere smaken later dit jaar. Voets Specialiteiten breidt haar assortiment regelmatig uit met speciale producten, zowel bio als gangbaar.


De heerlijk geurende presentatie van Odenwald. Het bedrijf staat bekend om haar biologische brood en broodjes. De kok van Odenwald presenteerde op de beurs de deegplak uit de diepvries. Deze kan worden belegd naar wens en zo in de oven worden geschoven. Odenwald zal later dit jaar de retailversie van de deegplak introduceren, zodat ook de consument zelf thuis haar brood kan bakken en supervers kan eten.


Bij Treur Kaas kon je alle soorten kaas proeven. Het bedrijf presenteerde twee bio-merken: Cato en De Jerseyhoeve. Op de foto Bjorn Tack met kaas van De Jerseyhoeve. "Deze kaas is echt het paradepaardje, gemaakt van melk van de Jersey koe."


Marc van Bommel van Bommels Conserven. De groothandel is sinds 2015 Skal gecertificeerd. Marc presenteert hier de nieuwe biologische snack-bars onder het merk 'What the fruit'.


De nieuwe fruit-chocoladerepen 'What the fruit' bevatten 50% Belgische chocolade en 50% fruit.


Sascha Meijer van Enrico met de pesto van 'Costa del Organica'.


De vegetarische slager met de bio-kroketten en bitterballen.


Pur Natur: 100% biologische yoghurt.


Biologische vleeswaren van Fit Food uit België.


Domien Rodiers en Alco Kappé van Allnuts uit België. Allnuts heeft een ruim assortiment noten en gedroogd fruit, ook biologisch.


De producten met het groene label zijn biologisch.


De Reo Veiling uit het Belgische Roeselare biedt sinds kort haar volledige paddenstoelenassortiment biologisch aan.