Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Studenten onderzoeken haalbaarheid bio-werkwijze voor De Kruidhof

Organic: what steps to take?

Op donderdag 10 maart hebben zeven studenten van Wageningen Universiteit hun adviesrapport over de mogelijkheden van een biologische verkooptuin gepresenteerd. Ze hebben dit onderzoek in opdracht van de botanische tuin De Kruidhof uitgevoerd, in samenwerking met Kenniswerkplaats Noordoost Fryslân. De presentatie vond plaats in het Innovatiehuis Lauwersdelta in Buitenpost, zo meldt RTV Noordoost-Friesland.

Op de facebookpagina van De Kruidhof werd op donderdag 10 maart de onderstaande foto en deze tekst geplaatst: "Vandaag presenteren 7 studenten van Wageningen University hun adviesrapport over de mogelijkheden van een biologische Verkooptuin. Wat een geweldig enthousiast team. Grote dank!"



Organic: what steps to take?
Botanische tuin De Kruidhof is gelegen in Buitenpost en bestaat uit zeventien thematuinen met zo'n 2.000 plantensoorten. De tuinen zijn gevarieerd en hebben zowel recreatieve, educatieve als informatieve elementen. In de Verkooptuin is een deel van het plantenassortiment te koop.

De Kruidhof wil graag weten of het mogelijk is of de conventionele teelt van deze planten gewijzigd kan worden naar biologische teelt, en wat de consequenties daarvan zijn. Welke stappen moeten worden genomen om tot een biologische teelt te komen? Welke regels zijn van toepassing? Is het duurder? Wie is de doelgroep qua consument en wat is de behoefte vanuit deze doelgroep? Hoeveel tijd kost het om volledig om te schakelen?

Dit zijn enkele vragen die zeven vierdejaars studenten van Wageningen University hebben onderzocht in een multidisciplinair internationaal team. In twee maanden tijd hebben ze het onderzoek afgerond met een gedegen en zeer bruikbaar rapport met de titel 'Organic: what steps to take?' Op 10 maart hebben ze de resultaten gepresenteerd aan medewerkers van De Kruidhof, bestuurders, ambtenaren en overige belangstellenden.

Voor meer informatie: www.dekruidhof.nl

Bron: RTV Noordoost-Friesland
Publicatiedatum: