Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking Ron van Dijk, beebox en KleinsteSoepfabriek

Nieuw: biologische tomatensaus van Nederlandse bodem

Tholen - In de biologische maaltijdbox beebox zitten deze week geen verse tomaten van Ron van Dijk, maar zijn zeker wel verschillende producten van de bio-teler terug te vinden. De eerste oogst groene pepers zijn al geoogst - en in samenwerking met de maaltijdbox en met soepmaker KleinsteSoepfabriek produceerde hij een biologische tomatensaus.



Biologische teler Ron van Dijk teelt in Schalkwijk verschillende biologische groenten. Paprika's, aubergines, rode pepers - en verschillende soorten tomaten. Gedurende het seizoen waren niet alle tomaten geschikt om aan de tros te verkopen en was de prijs door de Spaanse concurrentie ook niet altijd top. In samenwerking met zijn afzetcoöperatie Nautilus Organic, maaltijdbox Beebox en soepmaker KleinsteSoepfabriek werd besloten de tomaten te verwerken tot tomatensaus. "Een deel in augustus en een deel aan het einde van het seizoen", vertelt Van Dijk. Op deze manier wordt niet alleen de markt verlicht, maar wordt het product ook waardevol verwerkt. Bovendien wil beebox graag jaarrond Hollands product in de boxen leveren. "En dat is in de winter minder beschikbaar. Nu kunnen we dat toch leveren. In totaal is er 5 à 6 ton verwerkt tot saus.

Nederlandse ingrediënten

Op vraag van beebox is de saus geproduceerd met geheel Nederlandse ingrediënten. "Dit is vrij exceptioneel, vrijwel alle sauzen op de markt worden geproduceerd met deels buitenlandse ingrediënten", vindt de organisatie. "De biologische tomatensaus zal als basis gaan dienen voor allerlei gerechten uit de beebox. Met de introductie van deze saus komt beebox weer een stapje dichterbij het herstellen van de balans in de Nederlandse voedselketen."

Trots

Of er dit seizoen weer tomatensaus gemaakt gaat worden, weet Van Dijk nog niet - eerst eens ontdekken hoe dit uitpakt. Wel is hij continu bezig met het zoeken naar creatieve toepassingen voor zijn producten. "Als teler ben je trots op je producten en dan ben je ook blij dat op deze manier de hele oogst een goede bestemming krijgt."

Voor meer informatie: www.beebox.nl