Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hygiënepapier van drankverpakkingen

Eco Naturel Lucart hygiënepapier is uniek in zijn soort. Het wordt namelijk gemaakt van de cellulosevezels uit melk- en drankverpakkingen. Naast cellulosevezels bevatten melk- en drankverpakkingen ook kunststof en aluminium. Dankzij een innovatieve technologie worden deze materialen niet weggegooid, maar ook hergebruikt in andere productieprocessen. In Zuid-Europa worden melk- en drankverpakkingen apart ingezameld. De Eco Naturel producten worden dan ook daar gemaakt, in fabrieken in Italië en Frankrijk. In Nederland worden melk- en drankverpakkingen nog niet gescheiden ingezameld, maar dit zal in de toekomst hopelijk veranderen. Het Eco Naturel papier wordt niet gebleekt zoals het meeste andere hygiënepapier omdat bleken belastend is voor het milieu. Het papier heeft als gevolg hiervan een 'Havanna' kleur en dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling.



Het unieke milieusparende productieproces heeft BD-Totaal enthousiast gemaakt voor het Eco Naturel Lucart assortiment. Bezoekers van de Bio-beurs in Zwolle in januari hebben de producten van Eco Naturel kunnen zien en velen van hen waren ook enthousiast. BD-Totaal heeft dan ook besloten dit merk op te nemen in het assortiment: gevouwen papieren handdoekjes (70545), toiletpapier (70529), handdoekrollen (70552, 70553), keukenrollen (70526), tissues (70536), papieren zakdoekjes (70549) en servetten (70690). Alle Eco Naturel hygiënepapier dat ze hebben opgenomen is 2-laags, behalve de 1-laags servetten en de 4-laags zakdoekjes. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u het papier eerst eens zien en voelen voor u het bestelt, vraagt u dan per mail (info@bd-totaal.nl) een proefpakketje aan. Mocht u dispensers nodig hebben, dan kan dit via Eco Naturel Lucart geregeld worden. De poets- of handdoekrollen die BD-Totaal opgenomen heeft, passen overigens ook in de Tork dispensers die u wellicht al heeft.



De dispensers van Eco Naturel zijn voorzien van een duurzaam logo waarmee u naar uw klanten en relaties kunt uitstralen dat u een duurzame keuze heeft gemaakt. Daarnaast ontvangt iedere gebruiker desgewenst aan het eind van het jaar een certificaat waarin wordt aangegeven hoeveel er door het gebruik van de Eco Naturel producten is bijgedragen aan het verminderen van de afvalberg, het kappen van bomen en de CO2-uitstoot.



Bekijk hier een kort filmpje bekijken over Eco Naturel Lucart:



Bron: BD-Totaal Weeknieuws (week 10)
Publicatiedatum: