Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vergel van La Bodega de Pinoso bekroond met een 8,5

Bij coöperatieve groothandel De Nieuwe Band, keken de medewerkers afgelopen zaterdag 27 februari blij verrast in de Volkskrant. 'Hun' rode wijn Vergel stond namelijk onverwacht in de spotlights in het Volkskrant Magazine. Wijnkenner Onno Kleyn beschreef deze wijn van het Spaanse La Bodega de Pinoso in zijn vaste wijnrubriek. Onno Kleyn was heel enthousiast en schreef onder andere: "Behaaglijk rood, rood om op te bouwen, houvast in stormige tijden." Hij geeft de wijn een prijs-kwaliteitverhouding van 8,5.



De Nieuwe Band werkt al jaren samen met de Spaanse wijnmakers van La Bodega de Pinoso. Deze wijncoöperatie gebruikt inheemse gisten en druivenrassen en dat zorgt voor wijnen met een (zoals de Spanjaarden zeggen) 'mediterrane ziel'. De Bodega stimuleert en ondersteunt haar leden om over te stappen naar biologische teelt, hun streven is om uiteindelijk 100% biologisch te werken. Ze maken biologische wijnen in verschillende prijsklassen, maar allemaal van bijzondere kwaliteit. De rode Vergel kreeg bijvoorbeeld ook al eens een 8,5 van Harold Hamersma en werd door Nicolaas Klei meerdere keren bekroond tot omfietswijn.



Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: