Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beschikbaarheid Groengas nu gegarandeerd

Rijden op Groengas is een belangrijke manier om het wegvervoer te verduurzamen. Om daarin langjarige zekerheid te bieden, zijn groengasproducent EcoFuels, energieleverancier Greenchoice en exploitant PitPoint clean fuels een overeenkomst aangegaan die de leveringszekerheid én distributie van Groengas tot 2023 garandeert. De eerste stap om dit waar te maken is de distributie van jaarlijks 2,36 miljoen kubieke meter Groengas naar de tankstations van PitPoint. Met dit volume kunnen 60 stadsbussen een jaar lang schoon rondrijden.
 
Groengas is een natuurlijk gas dat ontstaat bij vergisting van groen- en snoeiafval, rioolslib en mest. EcoFuels is de specialist op het gebied van vergisting van biomassa uit de voedselverwerkende industrie. Dit bedrijf zorgt voor de productie van het Groengas terwijl Greenchoice, als energieleverancier, langjarig het gas afneemt en levert aan PitPoint clean fuels, de bouwer en exploitant van tankstations voor schone brandstoffen als Groengas en CNG.
 

Een Groengas-bus.

Alle vertrouwen

EcoFuels, Greenchoice en PitPoint clean fuels willen schoon vervoer bereikbaar en betaalbaar maken voor ondernemers, overheden en particulieren. Frank Laarakker, initiatiefnemer van EcoFuels: "Door een langjarige samenwerking te realiseren tussen EcoFuels, Greenchoice en PitPoint zeggen we tegen alle betrokken investeerders, leveranciers en klanten dat wij alle vertrouwen hebben in het succes van deze schone brandstof."
 

100% schoon vervoer in 2030

Bas Waldekker van Greenchoice: "Door bij te dragen aan de beschikbaarheid van Groengas kunnen wij onze milieubewuste klanten nu ook buitenshuis helpen met het terugbrengen van hun CO2-uitstoot. Dus daar werken we graag mee." Erik Kemink, directeur van PitPoint, vertelt: "Als PitPoint streven we naar 100% schoon vervoer in 2030. Daar moeten en kunnen we nu al mee beginnen, want schone brandstoffen zijn op grote schaal beschikbaar. Dit contract maakt de overstap naar Groengas voor velen bereikbaar."

 

Veel schoner vervoer begint al vandaag

De algemene verwachting is dat waterstof de schone energiedrager van de toekomst wordt. In de tussentijd moet een brug geslagen worden tussen de traditionele diesel en benzine en het veelbelovende waterstof. CNG (Compressed Natural Gas) ofwel aardgas en, voor het scheepvaart- en vrachtverkeer: LNG (Liquified Natural Gas), zijn deel van deze tussenoplossing. Auto's die rijden op CNG, kunnen zonder aanpassing ook Groengas tanken. PitPoint bouwt en exploiteert al 62 Groengas (CNG)-tankpunten (landelijk zijn er circa 140 tankpunten). Hierdoor zijn schone brandstoffen nu al volop beschikbaar.
Publicatiedatum: