Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Staatssecretaris Van Dam: "Iedereen heeft recht op kennis van voedsel"

App voor supermarktbezoek

Staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) wil het bewustzijn voor voedsel vergroten. Eén van zijn ideeën is het lanceren van een supermarkt app. Newway Retail Solutions ontwikkelt in samenwerking met OpenUp Technologies de supermarkt app en wil graag in samenwerking met het ministerie, foodproducenten en retailers een toegankelijke app voor consumenten lanceren.

Iedereen heeft het recht om te weten wat er in voedsel zit en wat de herkomst is. Met behulp van barcode scanning of augmented reality (verpakking) scant de consument straks een willekeurig artikel op smartphone of tablet. Door middel van big data wordt informatie inzichtelijk over allergenen, ingrediënten, landkaartjes met herkomstgegevens, video's, foto's, et cetera. Dit wordt gevisualiseerd op de mobile devices van consumenten.



Kinderen weten wat ze eten

Inmiddels worden er lespakketten ontwikkeld zodat kinderen al op jonge leeftijd weten wat ze eten. Door excursies, kook- en smaaklessen leren kinderen gezonde keuzes te maken. In samenwerking met DocentPlus wordt gekeken hoe de app toegankelijk gemaakt kan worden voor kinderen. DocentPlus is toonaangevend in het meten en verbeteren van leerprocessen. Er worden nu oplossingen ontwikkeld om informatie op de juiste plek en tijd beschikbaar te stellen.

Voedselingrediënten in app

Newway heeft in samenwerking met OpenUp een zelfscankassa-app ontwikkeld voor smartphones, met als productnaam BlueSelfService. Het idee van BlueSelfService sluit aan op het plan van staatssecretaris Van Dam en biedt nog meer mogelijkheden. Harry van der Plas, CEO van Newway: "Dankzij BlueSelfService kunnen consumenten via hun smartphone winkelen en artikelen scannen. De consument ziet direct artikelinformatie en kan allergieën toevoegen. De mogelijkheden zijn oneindig." In de komende maand wil het bedrijf de bètaversie presenteren aan toekomstige partners, onder andere op de EuroCIS beurs in Düsseldorf.

Voor meer informatie: www.newway.nl
Publicatiedatum: