Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Njóta máltíð!"

Weerribben Zuivel eerste met biologische Skyr in Nederland

Weerribben Zuivel heeft onlangs de eerste biologische Skyr in Nederland geïntroduceerd. Klaas de Lange: "Het product wordt gemaakt volgens een meer dan 1000 jaar oud IJslands recept. De verse boeren Skyr van Weerribben Zuivel is fris en romig van smaak. De structuur is heerlijk zijdezacht en stevig. Het product is van nature rijk aan eiwitten en bevat weinig vet. Deze unieke eigenschappen garanderen een goede start van de dag. Dit product is ideaal voor mensen met een actieve levensstijl. Zoals ze in IJsland zeggen: njóta máltíð, eet smakelijk."




IJsland is een land van extremen. Het land wordt omringd door de Atlantische Oceaan in het zuiden, de Straat van Denemarken in het westen, de Groenlandzee en een deel van de Noordelijke IJszee in het noorden. Het is het meest dunbevolkte land van Europa en staat bekend om haar rauwe natuurkracht. Het landschap bestaat onder andere uit vulkanen, gletsjers en geisers. Klaas: "Deze pure natuurkracht proef je bijna terug in Skyr. Skyr is het lokale zuivelproduct waarmee IJslanders al meer dan duizend jaar hun dag beginnen. Er gaan verhalen dat de Vikingen het product vanuit Noorwegen naar IJsland brachten ten tijde van de kolonisatie van IJsland."

Weerribben Zuivel maakt haar verse boeren Skyr van een recept waarbij halfvolle (koe)melk gecombineerd wordt met unieke yoghurtculturen. De yoghurt wordt daarna geconcentreerd, waardoor het mooie structuur krijgt.

De verse boeren Skyr van Weerribben Zuivel is verkrijgbaar in een naturel variant en bevat ruim 10 gram eiwit per 100 gram. Dat is 2,5 keer zoveel als normale yoghurt en 30% meer dan kwark.

Voor meer informatie: www.weerribbenzuivel.nl
Publicatiedatum: