Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ilikefresh.nl haalt ze naar Nederland

Ringana: verse en verantwoorde verzorgingsproducten

Als je de keuze hebt, dan kies je toch voor vers? En duurzaam. Al sinds 20 jaar produceert het Oostenrijkse familiebedrijf Ringana frisse verzorgingsproducten voor het hele gezin. Het is een booming business met een ongekend duurzaam DNA. Zo zijn niet alleen de producten op basis van kruiden, fruit en groente gemaakt, maar is het gehele productieproces duurzaam en draait het bedrijf volledig op zonne-energie. Niet voor niets krijgt het de ene na de andere award, zoals onlangs nog de Klimaschutzpreis 2015.
 

Het beste en anders niets

Als vreemde eend in de bijt, is Ringana al in 1996 gestart met de duurzame productie van verse biologische cosmetica. De nadruk ligt op vers, de producten gebruik je immers meteen. Dit is een behoorlijke stap verder dan natuurlijke producten ontwikkelen, die minimaal 2 jaar houdbaar zijn.



Terug naar de basis en moeder natuur haar gang laten gaan. De producten moeten werken, zoals de natuur haar werk doet. Niet om mee te doen aan een bio-trend (in die tijd speelde dat nog helemaal niet), maar om betere producten te produceren dan die op de markt verkrijgbaar waren. Door middel van een hightech verse productie, kunnen bijvoorbeeld verse bloemknoppen in producten verwerkt worden die barsten van de waardevolle inhoudsstoffen. Met andere woorden: Ringana zet de trend.
 

Leading company of Austria

Inmiddels telt het assortiment 50 frisse producten - variërend van gezichts- en bodyverzorging, tot (power)drankjes en voedingssupplementen - 100% vrij van schadelijke inhoudsstoffen. Ze bevatten vanzelfsprekend geen conserveringsmiddelen, ook geen natuurlijke conservering.

Om dit unieke verse karakter te waarborgen, zijn de producten dan ook niet in de winkelschappen verkrijgbaar. Bestellen kan heel simpel online direct bij het laboratorium in Hartberg, waar vandaan afgelopen jaar zo'n 30.000 pakketten verzonden zijn. Met een jaarlijkse groei van 30% behoort het familiebedrijf al jaren tot één van de Leading Companies of Austria.
 

So good

Ringana doet alles anders dan anders en draagt duurzaamheid en ethiek extreem hoog in het vaandel. En juist daarom zijn ze zo gewild. Niet alleen voldoen de producten aan de hoogste biologische standaarden, ook verloopt het productieproces uiterst duurzaam. Zo worden bijvoorbeeld glazen productflacons door middel van een slim recyclingsysteem eindeloos hergebruikt. Sociale medewerkers verpakken de flacons met de hand in bio-katoenen washandjes, die de ontvanger weer kan gebruiken om zich mee te wassen. Het opvulmateriaal in de natuurlijk afbreekbaar kartonnen pakketten is van maïs gemaakt en dus eetbaar. Al het drukwerk is van gerecycled papier en bedrukt met natuurlijke kleurstoffen en alleen op aanvraag verkrijgbaar. En door middel van een enorme oppervlakte zonnepanelen, draait het bedrijf volledig op eigen gewonnen zonne-energie.

Ilikefresh.nl

Ilikefresh.nl is een initiatief van Charlotte Müller Rings. Ze is Nederlandse, moeder van een dochter (en een hond) en is sinds haar emigratie naar Oostenrijk op zoek gegaan naar een betere en groenere manier van leven. De ethische, duurzame en verantwoorde filosofie van Ringana heeft haar leven een positieve wending gegeven, waardoor ze nu in staat is dagelijks een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Om haar ervaringen te delen en geïnteresseerde mensen te inspireren, heeft ze een paar jaar geleden Ilikefresh.nl opgezet.

Voor meer informatie: www.ilikefresh.nl
Publicatiedatum: