Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gewetensvragen - vleesverlangen: 9 maart in Amsterdam

Moet ik stoppen met vlees eten?

Tv-presentatrice Marijn Frank (bekend van Keuringsdienst van Waarde) maakte eind vorig jaar een documentaire over beeldvorming, diervriendelijkheid, lust en hypocrisie: Vleesverlangen. Op woensdag 9 maart brengt zij bij De Nieuwe Liefde aan de Da Costakade 102 in Amsterdam haar gewetensvraag in: moet ik stoppen met vlees?. Het wordt inmiddels pijnlijk duidelijk dat vlees eten niet alleen maar zielig voor dieren is, maar ook nog eens voor jezelf en het milieu. Daarom ontkom je als mens tegenwoordig niet meer aan de vraag: Kan ik nog wel vlees kan eten en zo ja, hoeveel dan? Is de vleeseter van nu de roker van twintig jaar geleden? Het mag wel, maar het is niet langer algemeen geaccepteerd zoals vroeger. Dus wat nu?

Deze avond komt Marijn vertellen over de afkicktour die dit voor haar werd. Aan de hand daarvan wordt de gewetensvraag gesteld: moet ik stoppen met vlees eten?



Gasten

Marijn Frank bracht in december vorig jaar haar eerste bioscoopdocumentaire uit Vleesverlangen. Een documentaire over beeldvorming, diervriendelijkheid, lust en hypocrisie.

Prof. Dr. Cor van der Weele, gepromoveerd in de wijsbegeerte van de biologie, is bijzonder hoogleraar humanistische wijsbegeerte aan de Universiteit van Wageningen. In haar werk richt ze zich op de relatie tussen mens en natuur.

Janno Lanjouw is freelance journalist die zich specialiseert in voedselvraagstukken. Daarnaast is hij mede-oprichter en programmadirecteur van het Food Film Festival.

Milouska Meulens is presentatrice van het natuurradioprogramma Vroege Vogels en het tv-programa Groen Licht, een wekelijks programma over groene feiten en fabels.

Wat is goed?

In dit programma worden persoonlijke dilemma's over actuele maatschappelijke vraagstukken behandeld. De programma's zijn gebaseerd op een unieke en vernieuwende gespreksvorm uit de praktische filosofie: 'moreel beraad'. Onder leiding van filosoof Dick Kleinlugtenbelt treden de vragensteller, een panel en het publiek met elkaar in een openhartig en gestructureerd gesprek om samen te ontdekken welke onderliggende waarden doorslaggevend zijn.

Gewetensvragen: Vleesverlangen
Datum: woensdag 9 maart 2016
Aanvang: 20:00 uur, Grote Zaal
Toegang: 10 euro
Klik hier voor meer informatie en kaarten.

De Nieuwe Liefde maakt programma's op het gebied van ethiek, filosofie, cultuur, religie en politiek, die het publiek aan het denken zetten, wakker schudden en bemoedigen.
Publicatiedatum: