Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Inspiratie voor een duurzame, gezonde en kleurrijke levensstijl

Flower Power Markt: 6 maart in het Friese Oudega

Zondag 6 maart 2016 organiseert flower power, de flower Power Markt met lezingen en workshops over (h)eerlijk lokaal eten, ruilen, delen & repareren, natuurlijke gezondheid, zelf(voorzienend) aan de slag en creatieve & kleurrijke levensstijl. De Flower Power Markt vindt plaats (binnen) in It Joo in Oudega SWF en is geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

De markt biedt, naast de diverse marktkramen, een uitgebreid programma voor jong en oud, zo kunnen bezoekers een Rocket Stove leren maken, leren zelf bijen te houden, zingen, lekkere Natuurlijke en gezonde hapjes eten en zelf leren bereiden, de docu bodemboeren bekijken (plus nagesprek met lokale boeren), (biologische)zaden, (kamer)planten & stekjes, kleding en boeken ruilen, creatief aan de slag, spulletjes samen repareren, en genieten van de sfeer onder het genot van biologische kruidenthee & koffie en muziek uit de Flower Power Tijd.



Natuurlijke gezondheid

Tijdens de Flower Power Markt kunnen bezoekers ontdekken hoe ze op een natuurlijk manier dichter tot zichzelf kunnen komen en meer kunnen ontspannen. Er is aandacht voor gezonde voeding, beweging, de kracht van edelstenen, Goed ademen, zingen en kruidenremedies.

Zelf doen en maken

DIY (zelf doen en producten maken) is de trend. Als mens willen we zien of ervaren hoe ons eten groeit, en genieten van de voldoening van iets zelf te maken. Zelf brood bakken, puur koken, een eigen moestuin hebben of zelf kleding (ver)maken; Je kunt er je creativiteit in kwijt. De Flower Power Markt wil mensen inspireren door te laten zien hoe leuk en eenvoudig dit kan zijn.
 

Consuminderen

De Flower Power Markt wil gelegenheid bieden en meer mensen laten kennismaken met de voordelen van de deeleconomie: ruilen, delen, hergerbuiken (recyclen), tweedehands (ver)kopen en repareren. Door bewust om te gaan met spullen en diensten hoeft er minder geproduceerd te worden, Dat scheelt geld en grondstoffen en is daarnaast goed voor het milieu.

Eerlijk consumeren

Kies je voor fair trade, biologisch of de laagste prijs? Op de Flower Power Markt willen ze (zoveel mogelijk) duurzame alternatieven & producten aanbieden, gemaakt met respect voor mens en milieu. Daarnaast is er aandacht voor (voedsel)verspilling en bijvoorbeeld gescheiden afval inzamelen. Flower Power Markt maakt bijvoorbeeld gebruik van kop & schotel in plaats van wegwerpbekertjes.

Speciale aandacht voor Het belang van bijen

Tijdens de Flower Power Markt is er speciale aandacht voor bijen. Het aantal wilde bijen is dramatisch gedaald. Bijensoorten hebben het moeilijk omdat er weinig bloeiende vegetatie is en bijen te weinig voedsel kunnen vinden in de 'natuur'. Dit heeft vervelende gevolgen voor de landbouw en onze voedselvoorziening. Het goede nieuws is dat we de bijen kunnen helpen. Tijdens de Flower Power Markt informeren we bezoekers over de bij tijdens een lezing over zelf bijen houden door Life & nature centrum De Rietnymf en de workshop bijenwas doeken maken door Ecodorp Akasha.. Ook zijn er biologische, speciale bijvriendelijke zaden te koop of te ruilen.

Het programma

Workshops
10:30 uur - Dat maken we lekker zelf (tot 11:30 uur)
12:00 uur – Stembevrijding (tot 12:30 uur)
12:45 uur – voor kids! tot 13:45 uur)
14:00 uur - Bijenwas doeken leren maken (tot 15:00 uur)
15:30 uur – Stembevrijding (tot 16:00 uur)
16:00 uur - De helende kracht van ademhalen – Rocket Stove maken
Gehele dag – Samen Mandala maken
Voor kids en volwassenen!

Lezingen
10:30 uur – Zelf honingbijen houden (tot 11:30 uur)
11:45 uur – Duurzaam Heeg (tot 12:15 uur)
12:30 uur – Interactieve lezing over de MIR-methode (tot 13:00 uur)
13:15 uur – Documentaire Bodemboeren (tot 14:45 uur)
15:00 uur – Van droom tot ecodorp (tot 16:00 uur)
16:15 uur – De kracht van Piramiden (tot 16:45 uur)

Onder voorbehoud van wijzigingen. De workshops hebben een beperkt aantal deelnemers. Sommige workshops hebben materiaalkosten. Lees meer over de inhoud van de workshops en lezingen.

Informatie

Adres: It Joo, Joodyk 2, 8614 JK Oudega SWF. Entree: 3 euro voor volwassenen, tot 12 jaar gratis entree. Gratis parkeren. Openingstijden: 10:00 uur tot 17:00 uur. Meer informatie en het (uitgeschreven) programma is te vinden op www.flowerpower.frl.
Publicatiedatum: