Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oproep voor biologische boeren: bezoek de Voedsel Anders Conferentie

Vrijdag 12 en zaterdag 13 januari op de tweede Voedsel Anders Conferentie in Wageningen is een verrassende coalitie van boerenvakbonden en maatschappelijke organisaties. Voor een goede balans in de dialoog zou het mooi zijn als er wat meer biologische boeren deelnemen. De organisatie heeft daarom besloten agrarisch ondernemers 50 procent te geven op de entree. De conferentie kost daarmee voor hen slechts 12,50 euro per dag. Aanmelden kan nog op dinsdag 9 februari. Kijk voor het programma en aanmelding op www.voedselanders.nl.
 


De organisatie onder de naam 'Voedsel Anders' wijst erop dat de industrialisering en globalisering van de landbouw de afgelopen decennia tot vele misstanden heeft geleid met uitputting van bodems, een onzekere toekomst voor boeren, gezondheidsproblemen, milieuvervuiling en verlies van biodiversiteit én van zeggenschap van burgers. Op de Bio-beurs was een discussie over het WRR rapport: 'Naar een Voedselbeleid' waarin duidelijk werd dat er bij de overheid en ook bij kenniscentra zoals het Hoger Agrarisch onderwijs en bij de WUR in Wageningen te weinig urgentie wordt beleeft om de omslag naar duurzame landbouw te kunnen maken. In een toekomstvisie bepleit de Voedsel Anders-beweging radicale veranderingen die moeten leiden tot een voedsel- en landbouwsysteem dat duurzamer en eerlijker is.

In ruim 60 workshops worden op de conferentie bestaande initiatieven en ideeën besproken. Elementen die vaak terugkeren zijn directere relaties tussen producent en consument, eerlijker handelsbeleid en samenwerken met de natuur.
 
Naast boeren en wetenschappers, nemen ook de kritische jonge Toekomstboeren, consumenten- en milieuorganisaties en verschillende gedeputeerden en bestuurders deel. Met elkaar maar ook met partijen als de LTO en Bayer gaan ze in debat. Ook de Wageningen Universiteit en het Ministerie van Buitenlandse Zaken ondersteunen de conferentie.

Klik hier voor het volledige conferentieprogramma.
Publicatiedatum: