Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Carolynne Akinyi, Roveg Organics:

"Steeds meer schapruimte bij retail voor biologisch product"

Tholen - Vorig jaar richtte Roveg een aparte bio-afdeling op. Tijdens de Fruit Logistica pakte de im- en exporteur uit Waddinxveen groots uit met haar bio-assortiment. Onder meer de biologische gerijpte mango's werden als noviteit gepresenteerd. Daarnaast biedt Roveg Organics onder meer biologische gember, limes, Italiaanse slasoorten en kokosnoten aan.


Sam Gielen en Carolynne Akinyi

"Biologisch zit in de lift. Met name vanuit Scandinaviƫ, maar ook in Duitsland is de vraag naar biologische exoten groot. Retailers ruimen steeds meer schapruimte in voor biologisch product. Consumenten worden steeds bewuster van een gezonde lifestyle en biologisch voedsel voorziet in die behoefte. Daarom is het zo mooi dat we nu meer fruit biologisch beschikbaar hebben", vertelt Carolynne Akinyi van Roveg Organics.

"De Nederlandse consument is nog wat afwachtender, die kijkt toch eerst naar de prijs", vervolgt Carolynne. "En er zit een meerprijsje aan biologisch. Waar je bij conventionele mango's een pallet tegelijk verkoopt, verkoop je met biologisch product dertig doosjes tegelijk, maar de aantallen van bio stijgen wel. De productbeschikbaarheid is een aandachtspuntje. Voor Braziliƫ is bijvoorbeeld lastig om bio-product te leveren, maar de beschikbaarheid wordt wel steeds groter."



Naast de bio-producten presenteerde Roveg ook een nieuwe exoten- en guacemolemix voor de retail.

Voor meer informatie:

Carolynne Akinyi
Roveg Organics
Nijverheidsweg 20
2742 RG Waddinxveen
Tel: 0180 635700
Fax: 0180 635750
c.akinyi@rovegorganics.nl
www.rovegorganics.nl