Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet biologische producten Carrefour +3%

Vorig jaar zette Carrefour € 86,3 miljoen om en biologische producten zagen 3% groei, een stijging voor het derde jaar op rij, die in het algemeen werd geboekt.
Op de internationale markt steeg de biologische omzet in 2015 met 4,5%. Voor het eerst in zeven jaar boekte Europa een omzetgroei. In Latijns Amerika steeg de omzet met 11,7%, terwijl Brazilië haar verkoop zelfs met 12,6% zag groeien. In Azië daalde de omzet van biologische producten met 9,5%.



Op de hypermarkten was een daling van 0,5% te zien voor biologische producten. De non-food omzet werd beïnvloed door de zachte temperatuur, vooral in december. Supermarkten zagen een stijging van 0,6% en in andere Europese landen groeide de biologische omzet met 0,8%. In Latijns Amerika was dit 15,9%. Voor de Braziliaanse Real en de Argentijnse Peso hadden de koersen ten opzichte van de euro een nadelig effect: -22%.

In Brazilië steeg de verkoop van biologische producten met 13,5%. In Argentinië was dat 23,3%, waarvan 22,3% uit de gewoonlijke jaarlijkse handel. In China waar de consumptie stagneerde daalde de omzet met 7,5% en op biologische producten met 15,7%.

Bron: Organic Market
Publicatiedatum: