Biologische Omega-3 zalmolie zonder luchtje...
Omega-3 visolie wordt door vriend en vijand gezien als één van de weinige voedingssupplementen die wel nut heeft. Zeker voor de grote groep mensen die geen twee keer per week vis eet. Het gaat dan om 85% van de Nederlanders.
Iedereen kent wel een merk visolie dat oprispt met een walm van vislucht tot gevolg. Het gebruik van goedkope, oude visolie is niet alleen vies, maar ook weinig ethisch vanwege de mogelijke schadelijkheid van ranzige visolie.
"Een ander luchtje waar korte metten mee wordt gemaakt, is overbevissing", aldus Ludo van de Wiel van Arctic Blue. "Wij introduceren de hoogste standaard van duurzaamheid voor visolie, omdat het moet én kan." Arctic Blue is 3x duurzamer: naast de biologische Skal-certificering en de klimaat-neutrale productie, specialiseert Arctic Blue zich in het verwaarden van reststromen van onder meer de zalm.
Waar de meeste Omega-3 merken hele vissen (ansjovis en sardien) tot olie verwerken (waar de Keuringsdienst van Waarde een uitzending aan heeft gewijd) laat Arctic Blue eerst de filet van de zalm halen. Ansjovis en sardien blijven zo behouden als natuurlijke voedselketen van tonijn, dolfijn, walvis en zeeleeuw.
Arctic Blue maakte vorig jaar haar debuut met de eerste MSC gecertificeerde visolie, wat het ambassadeurschap van het Wereld Natuur Fonds opleverde. Eind vorig jaar kwam daar een vegetarische Omega-3 algenolie (met de kracht van visolie) bij. Arctic Blue's producten zijn betaalbaar, hebben de hoogste graad van duurzaamheid en zijn standaard klimaat-neutraal.
Biologische zalmolie is verkrijgbaar bij groothandel Natudis en bij www.wereldvanzeewier.nl.
Voor meer informatie: www.arctic-blue.com