Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw: biologische drop van Oldtimers

Zoet, zout en honing: het zijn de drie favoriete dropsmaken van het Nederlandse publiek. Maar een biologische variant in die smaken is moeilijk te vinden. Daarom komt Oldtimers van Autodrop nu met dropjes gemaakt van de beste biologische ingrediënten in de drie populaire smaken: Zuiver Zoete Tractor Drop, Ziltig Frisse Robben Drop en Honing Zoete Bijtjes Drop. Zonder kleurstoffen en andere gekke toevoegingen, alleen met puur natuurlijke smaakstoffen. Je proeft alleen wat er in hoort te zitten.



Voor de volgende generatie

Kwaliteit was voor Oldtimers van Autodrop altijd de norm en dus zitten in de nieuwe dropsmaken de allerbeste ingrediënten van biologische teelt, met een officieel Skal-keurmerk. Wat inhoudt dat alle grondstoffen op een verantwoorde manier zijn geproduceerd, met respect voor dier en natuur en zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De reden voor een biologische lijn: Oldtimers is onderdeel van familiebedrijf Concorp, dat graag iets wil nalaten aan de generaties die nog gaan komen en daarom steeds duurzamer produceert. Oldtimers is het eerste A-merk dat biologische drop op de markt brengt.



Boze bijen zorgen voor honingzoete drop

Zoals altijd zijn de dropsmaken van Oldtimers geïnspireerd door verhalen uit de oude doos van dropexpert Jochum Douwenga. Zo staat een wadloop aan de wieg van de Ziltig Frisse Robben Drop, inspireerde een spontane tractorrit naar school de Zuiver Zoete Tractor Drop en is de Honing Zoete Bijtjes Drop het zoete gevolg van een incidentje met een bijennest. Jochum: "Op een dag vonden we een bijennest in een oude wilg. Mijn buurjongen Baeke wilde een stuk honingraat bemachtigen, maar kreeg een zwerm bijen achter zich aan. Een duik in de Tersoalster Sylroede was zijn enige redding. Ondertussen kon ik lachend de honing proeven. Denkend aan die smaak, maakte ik de Biologische Honing Zoete Bijtjes Drop, zonder gekke nieuwerwetse bewerkingen en toevoegingen. Ik hoorde dat dit tegenwoordig heel populair is, maar voor mij is het heel logisch dat je alleen maar proeft wat er in hoort te zitten." De verhalen van iedere dropsmaak zijn te lezen op de verpakking en op de website van Oldtimers.

Natuurlijk lekker

De drie nieuwe smaken van Oldtimers zijn gemaakt van pure ingrediënten zoals het kostbare Arabische gom, echte bijenhoning, zeezout, zoethoutextract en rietsuiker. Omdat er geen gebruik is gemaakt van gemodificeerd zetmeel, maar alleen van natuurlijke zetmelen, is de drop iets plakkeriger van structuur. Daarbij is de drop eerder bruin dan zwart, omdat er geen karamel inzit.
 

Over Oldtimers

Oldtimers is onderdeel van Concorp, dat ook het merk Autodrop op de markt brengt. Het familiebedrijf startte haar handelsactiviteiten in 1960 en nam in 1987 de Van Slooten fabriek uit het Friese Jirnsum over, het bedrijf waar zowel Autodrop als het authentieke dropmerk Oldtimers van de band rollen. Tot op de dag van vandaag wordt drop van Oldtimers volgens origineel recept gemaakt, waar altijd een verhaal achter schuilgaat uit het leven van dropmaker Jochum Douwenga.

Prijs: 2,49 euro
Verkoopadressen: Exclusief bij Albert Heijn

Voor meer informatie: www.oldtimers.nl
Publicatiedatum: