Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie bio-ondernemers in de race voor Agrarisch Ondernemer van het Jaar

De tien kandidaten die meedingen naar de titel Agrarisch Ondernemer van het jaar 2016 zijn bekend. Het zijn ondernemers uit verschillende sectoren en komen uit alle windstreken.

Van de tien kandidaten zijn er drie melkveehouder, van wie er twee zelf kaas maken. Twee van deze ondernemers werken biologisch en een werkt biologisch-dynamisch. De melkveehouders komen uit Groningen, Gelderland en Noord-Holland. Drie van de tien topondernemers zijn varkenshouder. Twee van hen hebben er een akkerbouwbedrijf naast. De varkenshouders zijn actief in Brabant, Zeeland en Drenthe. In het groente- en fruitsegment zijn twee kanshebbers broccoliteler, in Noord-Holland en Friesland. De derde, uit het Westland, is de grootste radijsteler van Nederland. Een bloembollenteler uit Noord-Holland completeert het gezelschap.

Een onafhankelijke jury onder leiding van Albert Jan Maat van LTO Nederland kiest vijf genomineerden. Zij nemen het in de finale tegen elkaar op. Belangrijkste criteria zijn de technische en financiële resultaten. Ook innovatie en milieu wegen zwaar mee. De prijs wordt uitgereikt op 31 maart. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 12.500 euro.

Dit zijn de drie bio- en BD-genomineerden:

Klaas, Linda en Niels Rodenburg - biologisch-dynamische melkveehouders in Uitgeest. Lees de bedrijfsreportage hier en bekijk de video.



Jan Dirk, Peter en Irene van de Voort - Biologische melkveehouders en kaasmakers in Lunteren. Lees de bedrijfsreportage hier en bekijk de video.



Martin Wiersema en Jolanda Roggeveld - Melkveehouders en kaasmakers in Winsum. Lees de bedrijfsreportage hier en bekijk de video.



Andere (reguliere) genomineerden zijn: Wilco van der Hulst (Bloembollenteler in 't Zand) - René Verdonk en Sabine van den Berg (Broccoliteler in Wervershoof) - Zülküf Yilmaz (Radijsteler in Poeldijk) - Willy de Beer (Varkenshouder, akkerbouwer, energieproducent en mestverwerker in Leende), Maatschap Roorda (Vollegrondsgroentetelers in Ternaard) - Wim Beulink (Varkenshouder, loonwerker en akkerbouwer in Nieuw-Weerdinge) en Peter Daandels en Gert-Jan van Bergen (Varkenshouders in Roosendaal).

Voor meer informatie: www.agrarischondernemer.nl
Publicatiedatum: