Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Omschakeling blijkt juiste zet voor Herman Leijten

"Interessant om op andere manier naar je bedrijf te kijken"

In de nieuwsbrief van Eosta staat dit keer het verhaal van Herman Leijten. Hij is naast witlofteler ook biologische akkerbouwer en is geboren en getogen op zijn bedrijf in Tollebeek (Noordoostpolder). In 2009 nam hij samen met zijn zoon Jan het besluit om naar de biologische landbouw om te schakelen. Hij vertelt in de nieuwsbrief waarom ze hiervoor gekozen hebben.


Herman Leijten.

Herman: "De belangrijkste drijfveer toen was het feit dat wij als bedrijf te klein waren om mee te concurreren met de veel grotere gangbare bedrijven. Sinds wij biologisch werken, hanteren wij een rotatie van 1 op 6. Wij beginnen met grasklaver en dan komen de zaai-uien. Vervolgens telen we witlofpennen en pastinaak en daarna pompoenen, erweten en tenslotte aardappelen. Deze rotatie zorgt er voor dat de bodem niet te veel wordt belast en de ruimte krijgt om te herstellen. Ik ben erg blij dat we nu biologisch boeren, het is interessant en leuk om weer op een andere manier naar je bedrijf te kijken."



Bron: nieuwsbrief Eosta
Publicatiedatum: