Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reudink en Agrifirm ondertekenen convenant Solidair met soja

Diervoederproducenten Reudink en Agrifirm hebben 21 januari jongstleden op de Bio-beurs in Zwolle het convenant 'Solidair met soja' ondertekend. Ze sluiten zich aan bij de overige partners uit de biologische pluimveeketen die aanvullende eisen stellen aan biologische soja die verwerkt wordt tot biologisch pluimveevoer. Hiermee zet de biologische pluimveesector een volgende stap richting verdere verduurzaming.


Op bovenstaande foto van links naar rechts: Wilbert Leermakers (manager biologische veehouderij bij Agrifirm Feed), Wilfred Jonkman (directeur Reudink) en Heleen Klinkert (Bionext) met het zojuist ondertekende convenant.

Om te kunnen borgen dat biologische soja van ver geproduceerd is onder sociale omstandigheden en dat er geen regenwoud is gekapt voor de sojateelt, hebben partners uit de biologische keten afspraken gemaakt over aanvullende eisen voor soja van ver. Deze afspraken zijn vastgelegd in het convenant Solidair met soja. Eerder werd het convenant al ondertekend door sojahandelaar Green Food, diervoederproducenten Van Gorp en De Eendracht, de Biologische Pluimveehoudersvereniging, eierpakstation Gebroeders Van Beek, stichting merkartikel Bio +, Solidaridad en Bionext. De eerste ondertekening van het convenant vond plaats op 23 januari 2013.


Op bovenstaande foto van links naar rechts: Arno van Gorp (Van Gorp), Gert Bosch (De Eendracht), Willem Remijnse (Bio Pluimveehoudersvereniging), Wilbert Leermakers (Agrifirm), Wilfred Jonkman (Reudink), Aalt van de Kraats (Green Food), Heleen Klinkert (Bionext), Miriam van Bree (Bionext).

Bron: Bionext
Publicatiedatum: