Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GMO-schorsing Nautilus Organic binnen twee maanden opgeheven

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft gisteren (28 januari 2016) aan Nautilus Organic laten weten dat de schorsing van de GMO-erkenning succesvol is opgeheven. Dat betekent dat de biologische telerscoöperatie voldoende heeft aangetoond aan alle voorwaarden te voldoen om voor Europese subsidies ter bevordering van onder meer gezamenlijke afzetactiviteiten en stimuleringsmaatregelen ter bescherming van het milieu in aanmerking te komen. De voorlopige schorsing was van kracht sinds begin december 2015.

Hein Wolff, directeur van Nautilus Organic, laat weten opgelucht te zijn. "De schorsing hebben we ervaren als een serieuze waarschuwing van RVO. Als coöperatie zijn we ook een afzetorganisatie voor onze leden en de Europese subsidies ondersteunen ons bij de realisatie daarvan. In december en januari hebben we dan ook met uiterste aandacht de vragen van RVO proberen te beantwoorden. Zowel schriftelijk als bij een huisbezoek vorige week. Ook hebben we besluiten en maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Nu de schorsing is opgeheven kunnen we weer volle vaart vooruit. We zien volop nieuwe kansen en mogelijkheden voor de leden van onze coöperatie en voor de afzet van hun biologische groente en fruit en het is bijzonder prettig dat we daar nu onze volle aandacht weer op kunnen richten."

Voor meer informatie: www.nautilusorganic.nl
Publicatiedatum: