Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Op bezoek bij bio-boerderij Kraanswijk (Koeientuin)

Officiële missie Europees Parlement naar Nederland

Op initiatief van VVD-Europarlementariƫr Jan Huitema komt er een officiƫle missie van het Europees Parlement naar Nederland. Op 29 tot en met 31 maart zullen leden van de landbouwcommissie kennis maken met de innovatieve Nederlandse land- en tuinbouw. Het bezoek valt middenin het Nederlands Voorzitterschap van de Europese Unie. Jan: "Het is fantastisch dat we de landbouwcommissie van het Europees Parlement naar Nederland hebben weten te halen. Als het gaat om meer monden voeden en tegelijkertijd de milieu-impact verlagen lopen wij voorop, wij zijn toonaangevend in de wereld. Deze missie is een kans om die zaken die belangrijk zijn voor onze land- en tuinbouw op de agenda te zetten, maar ook om vastgelopen dossiers vlot te trekken. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan het toelaten van mineralenconcentraat. Door onze mest te zuiveren kunnen we 'groene kunstmest' maken, alleen mogen we die nog niet gebruiken van Europa. We sturen de Brusselse beleidsmakers het land in en leggen de verbinding met de praktijk. Hiermee willen we ook het Nederlands voorzitterschap ondersteunen. Onze land- en tuinbouw is van wereldformaat en daar mogen we best wat trotser op zijn. Dat is wat ik wil laten zien!"

In het conceptprogramma staat dat de groep op donderdag 31 maart op bezoek gaat bij biologische boerderij Kraanswijk in Groenlo en nemen ze daar een kijkje in de Koeientuin.

De Koeientuin is onderdeel van het project 'Courage': een innovatief platform voor de zuivelsector. De koeientuin combineert hoge diergezondheid en dierwelzijn met een lage milieu impact, onder meer door de stalvloer, die zacht is als een weiland en tegelijkertijd doorlaatbaar (zodat urine opgevangen kan worden). Bomen en planten zorgen voor schaduw, robots voeren, melken en maken schoon (mest-etende robot).

Voor meer informatie: Maarten Klaassen, voorlichter van Jan Huitema per e-mail: maarten.klaassen@ep.europa.eu of telefoon: 06 13455075. Het aantal plekken is beperkt, deelname is niet gegarandeerd.
Publicatiedatum: