Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-landbouw lonend voor kleinschalige boeren rond Kilimanjaro

Kleine boeren rond de Kilimanjaro, Tanzania, zeggen dat ze meer produceren en meer verdienen dankzij biologische landbouw. Op een door Floresta Tanzania (christelijke non-profitorganisatie) georganiseerde bijeenkomst eerder dit jaar, kwamen honderden boeren uit de omgeving bijeen om hun producten te tonen, verbouwd op de hellingen van de Kilimanjaro.



De organisatie heeft de plaatselijke boeren geleerd hoe ze zonder bestrijdingsmiddelen groente kunnen verbouwen. Het is ook een goede stap tegen de ontbossing, die vaak voortkomt uit een gebrek aan economische mogelijkheden.
 
Voor Satieli Kawiche, die een klein boerenbedrijfje heeft, is de nieuwe landbouwtechniek een goede manier om zowel de boeren als grond weer op de rit te krijgen. Biologische landbouw heeft haar leven veranderd, omdat het goedkoper en beter is. Ook de klanten willen graag biologisch verbouwde groenten, zo zegt ze in een dankbetuiging aan Floresta.
 
De directeur van Floresta Tanzania, Richard Mhina, zegt dat in het programma de beste landbouwtechnieken worden gebruikt, waardoor de economie en de voeding verbetert worden en het milieu gespaard blijft. Dankzij het interactief benaderen van de boeren groeit het project exponentieel.
 
"Floresta zorgt voor goede trainingen, zodat aan alle eisen en behoeften op het gebied van verbouwen, klanten en zelfs de internationale markt, kan worden voldaan. Natuurlijk is er soms tegenslag, maar we bedienen 45 dorpen, met een totaal van 2400 mensen."

In een commentaar liet Novatus Makunga, de districtscommissaris, weten dat Floresta geprezen wordt voor haar initiatief, dat volgens hem een zegen is voor de – tot nu toe – zeer arme boeren.

Bron: IPP Media
Publicatiedatum: