Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rhizoctonia te lijf met BiomyPro Mycorrhizaschimmel

Afgelopen jaar heeft Agro Research International (ARI) in opdracht van Agrifirm Plant een rhizoctoniaproef aangelegd in biologische pootaardappelen. In deze proef, die in vier herhalingen is uitgevoerd, zijn verschillende biologische Rhizoctonia middelen met elkaar vergeleken en is de meerwaarde van de 'BiomyPro Mycorrhizaschimmel' aangetoond.

Wat zijn BiomyPro Mycorrhizaschimmels?

BiomyPro Mycorrhizaschimmels gaan een samenlevingsverband aan met planten, ze groeien in en om de wortels van gewassen. Daardoor ontstaat een samenwerking (symbiose) tussen de schimmels en de fijne wortels van de gewassen. De schimmels nemen nutriënten en water op uit de bodem en geven die via de schimmeldraden door aan de planten. Vooral stikstof en fosfaat, maar ook andere voedingstoffen, zoals kalium en magnesium worden opgenomen. In ruil voor de opname van nutriënten en water, ontvangen de schimmels suikers van de plant afkomstig van de fotosynthese. Mycorrhizaschimmels bevorderen de wortelgroei waardoor planten meer voedingsstoffen en water op kunnen nemen. Daarnaast is de plant beter beschermt tegen ziekteverwekkers en aaltjes door het dichte netwerk van schimmeldraden rondom de wortels. Dit bij elkaar levert kwaliteitsverbetering en financiële opbrengstverhoging op.



Toepassen van BiomyPro Mycorrhizaschimmels

De voordelen van BiomyPro Mycorrhizaschimmels zijn in de biologische aardappelteelt onmiskenbaar: toepassing van deze specifieke schimmels leidt in 2015 tot aanzienlijk minder Rhizoctonia aantasting en een hogere financiële opbrengst door pootaardappelen met betere kwaliteit.

Mycorrhizaschimmels zijn beschikbaar in praktisch toepasbare producten op granulaat of in vloeibare vorm.

Voor meer informatie: www.agrifirm.com
Publicatiedatum: