Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Workshops bomvol en Skal had extra medewerkers nodig"

Honderden (potentiële) omschakelaars op Bio-beurs

Tholen - Tot tevredenheid van de beursorganisatie kon de Bio-beurs ook rekenen op veel belangstelling van (potentiële) omschakelaars. Bionext-directeur Bavo van den Idsert: "We schatten dat zeker 600 tot 700 boeren in omschakeling en boeren die overwegen om naar biologisch om te schakelen een bezoek aan de beurs gebracht hebben. Ook de workshops gericht op omschakeling zaten bomvol. En het zegt genoeg dat Skal zelfs nog extra medewerkers naar de beurs heeft gedirigeerd voor gesprekken met potentiële omschakelaars."

In totaal heeft de tweede editie van de Bio-beurs zo'n 9.000 bezoekers getrokken. Een deel daarvan is zelf dus nog niet actief in de bio-branche. "We zijn zeer verheugd over de hoge opkomst van oriënterende boeren. Daar hebben we in de communicatie ook veel op ingezet en uit deze cijfers blijkt dat we dit niet voor niets hebben gedaan. De grote belangstelling geeft een goede afspiegeling van de potentie van de bio-branche. Dit belooft wat voor dit jaar. Boeren en producenten stimuleren tot omschakeling is ongelooflijk belangrijk, want aanhoudende krapte in het aanbod kan negatieve gevolgen hebben voor de groei."

De productie van biologische voedings in Nederland blijft al enkele jaren achter bij de vraag. In december gaf Bavo in een ander Biojournaal-artikel al aan dat extra aandacht voor omschakeling de komende jaren essentieel is om aan de groeiende vraag uit binnen- en buitenland te kunnen blijven voldoen.

Voor meer informatie:

Bavo van den Idsert
Bionext
Laan van Vollenhove 3221
3706 AR Zeist
030 2339970
van.den.idsert@bionext.nl
www.bionext.nl