Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Vorig jaar was goed, dit jaar beter"

Bio-beurs trekt 9.000 bezoekers, 30% nieuwe exposanten

Tholen - De Bio-beurs heeft woensdag 20 en donderdag 21 januari in totaal meer dan 9.000 bezoekers en deelnemers getrokken. In 2015 waren dit er 8.747. Dit maakte Bionext-directeur Bavo van den Idsert bekend. "We zijn zeer tevreden over het verloop van de beurs. Vorig jaar was goed, dit jaar beter. De uitvoering van de beurs hadden we beter voor elkaar. Ook was de bezetting sterker. Zo stonden er 30% nieuwe exposanten vergeleken met vorig jaar."

Bavo spreekt over een goede opkomst van het begin tot het eind van de dag. Volgens Bavo kon je aan alles merken dat de vraag naar biologisch hoog is. "Veel groepen in de branche zien de vraag op zich af komen." Hij kon het bezoekersaantal nog verder specificeren: "Vanuit de winkels en retail trok de Bio-beurs zo'n 1000 bezoekers en er zijn zo'n 3500 boeren en tuinders op de beurs afgekomen, dat is dus de grootste groep. Er waren zeker 600 tot 700 boeren in omschakeling en boeren die overwegen om naar biologisch om te schakelen. Het aantal bezoekers uit de horeca steeg naar 400 en vanuit de groothandel/merken waren er 1600 mensen. Vanuit de kennis- en onderzoekhoek kwamen er 1500 mensen, vanuit onderwijs 400, de media ongeveer 250 en vanuit de diverse overheden 200."

Voor meer informatie: van.den.idsert@bionext.nl, www.bio-beurs.nl