Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijsuitreiking Verkiezing Beste Biologische Winkel 2016

Op woensdag 20 januari, tussen 20:00 en 21:00 uur wordt bekend gemaakt welke boerderijwinkel, webwinkel, middelgrote winkel en grote winkel zich in hun eigen categorie de Beste Biologische Winkel 2016 mag noemen. Juryvoorzitter Tallina van den Hoed maakt de keuze bekend op basis van publieksstemmen en de bezoeken die de juryleden brachten aan alle genomineerde winkels. De Verkiezing van de Beste Biologische Winkel is een initiatief van de Biowinkelvereniging en Bionext.
 

Kennismaken met de genomineerden

Op 20 januari, tussen 19:00 en 20:00 uur kunnen bezoekers van de Bio-beurs kennis maken met alle genomineerde winkels en zich laten inspireren. In Meerhal A vinden dan interviews plaats met alle winkels, waarbij workshopbezoekers ook vragen mogen stellen. De genomineerde winkels zijn geselecteerd uit 43 inzendingen. De jury selecteerde deze winkels op basis van de ingezonden informatie door de winkeliers.
 

Selectieprocedure

Het publiek heeft volop gestemd op de genomineerde winkels via www.mijnfavorietebiowinkel.nl. Hun stem telt voor 20 procent mee. Daarnaast zijn de juryleden Herma Blankespoor (accountmanager winkels Triodos Bank), Willem Uitentuis (salesmanager Libéma), Tallina van den Hoed (culinair redacteur Volkskrant) en Niels Tijthoff (eigenaar Pomms) op bezoek geweest bij de genomineerde winkels.
 

Genomineerden grote winkels

De Natuurwinkel Almere uit Almere (Flevoland), Ekoplaza Grote Marktstraat in Den Haag (Zuid-Holland) en Gimsel Rotterdam (Zuid-Holland) zijn genomineerd in de categorie grote winkel. De grote winkels hebben allemaal een breed aanbod van vers en houdbaar. Deze winkels zijn volgens de jury een voorbeeld omdat ze het groot zijn weten te combineren met persoonlijke aandacht voor de klanten en de omgeving. Dit gebeurt zowel via social media als via activiteiten in of rond de winkel.
 

Genomineerden middelgrote winkels

Organic food for you uit Rotterdam (Zuid-Holland) heeft een bijna boerderijachtige inrichting, waar de jury heel enthousiast van werd. Ecoshop Helder uit Lemmer (Friesland) heeft een ruime, uitnodigende inrichting en heel veel klantinteractie. De Winnaar van vorig jaar, Ellen Natuurlijk uit Wijk bij Duurstede (Utrecht) is weer doorgedrongen tot de genomineerden. Zij geeft klanten veel persoonlijke aandacht en heeft een warm ingerichte winkel.
 

Genomineerde boerderijwinkels

De drie genomineerde boerderijwinkels zijn de Schoffel uit Boxtel (Noord-Brabant), de Waterman/Bronlaakwinkel uit Oploo (Noord-Brabant) en Kleinlangevelsloo - Biologisch made easy! uit Raalte (Overijssel). De drie winkels zijn zeer verschillend en laten elk zien waar een boerderijwinkel goed in kan zijn. De Schoffel heeft een grote winkel, met een regionale functie, zowel qua klanten als qua aanbod van boerenproducten. De Waterman verkoopt naast groentes van eigen erf kaarsen en wol, ook van eigen erf. KleinLangevelsloo bedenkt de meest geweldige acties om mensen bij de boerderij te betrekken.
 

Genomineerde webwinkels

www.beterbio.nl, www.biologischewijnwinkel.nl en www.ekoplaza.nl zijn de beste webwinkels van dit moment. Op al deze websites is het eenvoudig om te bestellen en is het ook aanlokkelijk om te bestellen omdat de producten mooi aangeprezen worden. Daarnaast is er veel informatie over de producten te vinden en zijn er tips hoe de producten te verwerken.
Publicatiedatum: