Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waddendelicatessen met vernieuwde producten van duindoornbessen op Bio-beurs

Waddendelicatessen komt op dit jaar op het Streekplein van de Bio-beurs in Zwolle met vernieuwde producten van duindoornbessen uit de Waddenregio. De Coƶperatie Wraldfrucht teelt deze oranje pareltjes in biologische kweektuinen in de nabijheid van de Waddenzee. Deze teelt is biologisch gecertificeerd door Skal, daarnaast certificeren Waddengoud en SPN de duindoornbessen en de duindoornproducten als Regioproduct.


Duindoornsiroop en duindoornsap.

Het jaar 2015 heeft een prima oogst (circa 15 ton) opgebracht en is groot genoeg voor Waddendelicatessen om deze op ambachtelijke wijze te verwerken tot Biologische kwaliteitsproducten, zoals puur sap, jams, siropen, desertsaus. De duindoornbessen wordt ook gebruikt bij de bereiding van Waddenijs en de productie van mosterd, cider en wijn, thee. De etherische olie uit de pitjes wordt verwerkt in de cosmetica producten van Waddenschoon.

Andere biologische bessen zoals de vlierbes en de aroniabes worden inde Waddenregio geteeld en op dezelfde wijze verwerkt tot biologische kwaliteitsproducten. Waddendelicatessen staat op het Streekplein van de Bio-beurs in Zwolle en iedereen is bij deze uitgenodigd om te komen ruiken en proeven.

Voor meer informatie: www.waddendelicatessen.eu
Publicatiedatum: